«Μπορώ να έχω ένα καγκουρό»; Τα περιπαικτικά αιτήματα του Ναβάλνι στη φυλακή

«Μπορώ να έχω ένα καγκουρό»; Τα περιπαικτικά αιτήματα του Ναβάλνι στη φυλακή

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο φυλακισμένος πολιτικός ακτιβιστής και δικηγόρος Αλεξέι Ναβάλνι δημοσίευσε επιστολές που αποκαλύπτουν μία ενίοτε περιπαικτική διάθεση προς τις αρχές των ρωσικών φυλακών. 

Μεταξύ των πραγμάτων που έχει ζητήσει κατά καιρούς είναι ένα κιμονό, μια μπαλαλάικα, ένα σκαθάρι και το δικαίωμα να φιλοξενήσει ένα καγκουρό στο κελί του.

Τα αιτήματα απορρίφθηκαν από τη διοίκηση της «ποινικής αποικίας IK-6» στο Μελέχοβο, περίπου 250 χιλιόμετρα ανατολικά της Μόσχας.

«Όταν είσαι σε ένα κελί σωφρονισμού και δεν έχεις πολλούς τρόπους να διασκεδάσεις, μπορείς πάντα να περάσεις καλά αλληλογραφώντας με τη διοίκηση της φυλακής», σχολίασε ο Ναβάλνι που εκτίει ποινές φυλάκισης 11,5 ετών για απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου με κατηγορίες που, όπως λέει, πλαστογραφήθηκαν για να τον φιμώσουν.

Άλλα αιτήματα του Ναβάλνι περιλαμβάνουν ένα μπουκάλι ουίσκι, ένα ραβδί, δύο σακούλια με φτηνό καπνό, και μια μαύρη ζώνη.

Ο Ναβάλνι, από τους πιο αιχμηρούς επικριτές του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στο εσωτερικό της Ρωσίας κρίθηκε ένοχος για παραβίαση των όρων αναστολής, απάτη και περιφρόνηση του δικαστηρίου. Ο ίδιος μιλά για κατασκευασμένες κατηγορίες που σκοπό έχουν να καταπνίξουν την φωνή του και να ανακόψουν τα πολιτικά του σχέδια. 

Το 2020 ο Ναβάλνι επέζησε από προφανή απόπειρα δηλητηρίασής κατά τη διάρκεια πτήσης στη Σιβηρία, με νευροτοξικό παράγοντα, όπως επιβεβαιώθηκε και από τις αναλύσεις σε δυτικά εργαστήρια. Η Ρωσία αρνείται την παραμικρή εμπλοκή στο δολοφονικό χτύπημα. Ο ίδιος νοσηλεύθηκε στη Γερμανία για να αντιμετωπίσει τη δηλητηρίαση και, όταν επέστρεψε εκούσια στη Ρωσία το 2021, συνελήφθη.

Με πληροφορίες από Reuters

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή