Ο Τραμπ «έχασε» δύο δικηγόρους, λίγη ώρα μετά τις νέες κατηγορίες

Ο Τραμπ «έχασε» δύο δικηγόρους, λίγη ώρα μετά τις νέες κατηγορίες

Ο Τζιμ Τράστι και ο Τζον Ρόουλι, που ήταν μέλη της νομικής ομάδας του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσαν σήμερα την παραίτησή τους.

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο από τους κορυφαίους δικηγόρους του Ντόναλντ Τραμπ παραιτήθηκαν ξαφνικά σήμερα από την ομάδα της υπεράσπισής του, λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση της είδησης ότι ο ίδιος ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος και ένας ακόμη στενός του συνεργάτης (ονόματι Γουόλτ Νάουτα) διώκονται για κατηγορίες που σχετίζονται με το χειρισμό απόρρητων κρατικών εγγράφων.

Ο Τζιμ Τράστι και ο Τζον Ρόουλι, που διηύθυναν τη νομική ομάδα του Τραμπ με έδρα την Ουάσινγκτον για μήνες και παρουσιάζονταν συχνά στο Ομοσπονδιακό Δικαστήριο, έκαναν γνωστό σήμερα ότι στο εξής δεν θα εκπροσωπούν τον Τραμπ σε σχέση με υποθέσεις που ερευνώνται από τον εισαγγελέα Τζακ Σμιθ.

Σημειώνεται ότι ο Σμιθ ερευνά την υπόθεση των διαβαθμισμένων εγγράφων που βρέθηκαν στην έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο της Φλόριντα αλλά και τις κατηγορίες σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ επιχείρησε να ανατρέψει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών του 2020.

Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που ένας Αμερικανός πρώην πρόεδρος βρίσκεται αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη για διάπραξη ομοσπονδιακών εγκλημάτων.

Στην υπόθεση της Νέας Υόρκης για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό του Τραμπ με την Στόρμι Ντάνιελς, το 2016, ο φάκελος και το κατηγορητήριο συντάχθηκαν από την εισαγγελία της Νέας Υόρκης. Στη σημερινή περίπτωση, το κατηγορητήριο έχει συνταχθεί, επί της ουσίας, από το υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς πρόκειται για ζήτημα που σχετίζεται με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση.

Τον Αύγουστο του 2022, το FBI προχώρησε στην κατάσχεση περίπου 13.000 εγγράφων από την έπαυλη του Τραμπ στο Μαρ-α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα. Περίπου τα 100 από αυτά ήταν διαβαθμισμένα, αν και ο δικηγόρος του Τραμπ είχε διαβεβαιώσει προηγουμένως ότι όλα τα απόρρητα έγγραφα είχαν επιστραφεί.

Με πληροφορίες από Politico

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή