Επικοινωνία Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν για το ναυάγιο στην Πύλο

Επικοινωνία Ερντογάν με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν για το ναυάγιο στην Πύλο

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τους Πακιστανούς που έχασαν τη ζωή τους.

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Πακιστάν, Shehbaz Sharif, με θέμα το τραγικό ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, ο Ερντογάν έδωσε τα συλλυπητήριά του για τους Πακιστανούς που έχασαν τη ζωή τους και, εκφράζοντας τη βαθιά του θλίψη για το θλιβερό περιστατικό, τόνισε ότι συμμερίζεται το πένθος του πακιστανικού λαού.

Υπενθυμίζεται πως χθες η Αγκυρα ανέβασε εκ νέου τους τόνους. Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, με αφορμή το ναυάγιο της Πύλου, κατηγόρησε την Ελλάδα για «δολοφονία ανθρώπων»: «Πρόσφατα, ένα σκάφος με 600 μετανάστες βυθίστηκε ενώ η Ελληνική Ακτοφυλακή προσπαθούσε να το απωθήσει στα τουρκικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ή στα ιταλικά χωρικά ύδατα, σύμφωνα με άλλες. Θα πρέπει να συγκροτηθεί μια διεθνής επιτροπή έρευνας για το θέμα αυτό και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι». 

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του κόμματος του Τ. Ερντογάν προχώρησε στον απρεπή ισχυρισμό ότι «οι Ελληνες τρυπούν βάρκες και άνθρωποι αφήνονται να πεθάνουν. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο η Ε.Ε. δεν ενέκρινε τον προϋπολογισμό του Frontex».

Ο Ομέρ Τσελίκ ζήτησε, μάλιστα, οι ενέργειες της Ελληνικής Ακτοφυλακής να «εξεταστούν ως εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Πρόκειται για απόπειρα δολοφονίας ανθρώπων. Η Ελληνική Ακτοφυλακή μετατρέπει τη Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών μπροστά στα μάτια μας. Οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν».

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT