Ε.Ε.: «Πολύ επικίνδυνη» για την Ευρώπη μια αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

Ε.Ε.: «Πολύ επικίνδυνη» για την Ευρώπη μια αποσταθεροποίηση της Ρωσίας

Η Γερμανίδα ΥΠΕΞ δήλωσε από την πλευρά της πως τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία δείχνουν «μεγάλες ρωγμές» στο εσωτερικό της ρωσικής πολιτικής σφαίρας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενδεχόμενη αποσταθεροποίηση της Ρωσίας θα ήταν πολύ επικίνδυνη για την Ευρώπη, προειδοποίησε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζαν Άσελμπορν, επικαλούμενος τις περίπου 6.000 πυρηνικές κεφαλές που διαθέτει η Μόσχα.

«Θα ήταν απολύτως επικίνδυνο για την Ευρώπη, αν η μεγαλύτερη χώρα του κόσμου με το μεγαλύτερο οπλοστάσιο πυρηνικών όπλων κατακερματιζόταν», δήλωσε ο Άσελμπορν στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή του για μια συνάντηση με τους ομολόγους του της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε από την πλευρά της, κατά την προσέλευσή της στην ίδια συνεδρίαση, πως τα πρόσφατα γεγονότα στη Ρωσία δείχνουν «μεγάλες ρωγμές» στο εσωτερικό της ρωσικής πολιτικής σφαίρας και πρόσθεσε πως η Γερμανία δεν θα αναμιχθεί σ’ αυτό που αποκάλεσε «ζητήματα εσωτερικής πολιτικής».

«Βλέπουμε μεγάλες ρωγμές στη ρωσική προπαγάνδα», τόνισε η Μπέρμποκ και πρόσθεσε πως οι δυτικοί σύμμαχοι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία στον πόλεμο.

Μπορέλ: Το τέρας που δημιούργησε ο Πούτιν, τώρα τον δαγκώνει

«Το τέρας που ο Πούτιν δημιούργησε με την Wagner, τώρα τον δαγκώνει. Το τέρας ενεργεί εναντίον του δημιουργού του», τόνισε λίγο νωρίτερα ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ προσερχόμενος στο Συμβούλιο των ΥΠΕΞ.

Παράλληλα ο κ. Μπορέλ σημείωσε, όσον αφορά τις τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία, ότι «δεν είναι καλό να βλέπεις ότι μία πυρηνική δύναμη σαν τη Ρωσία, μπορεί να μπει σε μία φάση πολιτικής αστάθειας. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να ληφθεί υπόψη».

Τέλος επισήμανε ότι «το (ρωσικό) πολιτικό σύστημα δείχνει ότι είναι εύθραυστο και η στρατιωτική δύναμή του ραγίζει. Πρόκειται για σημαντική συνέπεια του πολέμου στην Ουκρανία».

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT