Τσάντα σχεδίου Louis Vuitton, μικρότερη από κόκκο αλατιού, πουλήθηκε πάνω από 63.000 δολάρια

Τσάντα σχεδίου Louis Vuitton, μικρότερη από κόκκο αλατιού, πουλήθηκε πάνω από 63.000 δολάρια

Μετά βίας ορατή στο ανθρώπινο μάτι, η φωσφορίζουσα κιτρινωπή τσάντα βασίζεται σε σχέδιο της Louis Vuitton.

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια μικροσκοπική τσάντα, μικρό(σκοπικό)τερη από κόκκο αλατιού, πουλήθηκε πάνω από 63.000 δολάρια σε online δημοπρασία

Μετά βίας ορατή στο ανθρώπινο μάτι, η φωσφορίζουσα κιτρινωπή τσάντα βασίζεται σε σχέδιο της Louis Vuitton – αν και πρόκειται για έργο της καλλιτεχνικής νεοϋορκέζικης ομάδας κι όχι του ίδιου του γαλλικού οίκου υψηλής μόδας. 

Η MSCHF, η ομάδα από το Μπρούκλιν που φιλοτέχνησε το μικροσκοπικό αυτό έργο, υποστηρίζει πως το «Microscopic Handbag» όπως ονόμασε το δημιούργημά της, είναι πιο μικρή από κόκκο αλατιού και χωρά να περάσει από το μάτι μιας βελόνας. 

To πιστό αυτό αντίγραφο της Louis Vuitton κατασκευάστηκε με τη χρήση πολυμερισμού δύο φωτονίων, τεχνολογία που χρησιμοποιείται για την τρισδιάστατη εκτύπωση πλαστικών αντικειμένων σε μικροκλίμακα. Πουλήθηκε μαζί με ένα μικροσκόπιο με ψηφιακή οθόνη μέσω της οποίας μπορεί να τη θαυμάζει ο νέος κάτοχός της. 

Το σχέδιο βασίζεται στην τσάντα OnTheGo του γαλλικού οίκου. Η γνήσια εκδοχή της, κανονικού μεγέθους, πωλείται μεταξύ 3.100 – 4.300 δολαρίων έκαστη. 

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε από το Joopiter, ένα διαδικτυακό οίκο που ίδρυσε ο Αμερικανός μουσικός, παραγωγός και σχεδιαστής, Φάρελ Γουίλιαμς. 

Παρότι ο Γουίλιαμς είναι αυτή τη στιγμή δημιουργικός διευθυντής ανδρικής ένδυσης της Louis Vuitton, ο επικεφαλής δημιουργικός διευθυντής της MSCHF Κέβιν Βίσνερ δήλωσε στους New York Times ότι η κολεκτίβα δεν είχε ζητήσει την άδεια του ίδιου ή της γαλλικής εταιρείας για τη χρήση του λογοτύπου ή του σχεδίου της τσάντας. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή