Eισαγγελέας για Σπέισι: «Σεξουαλικό αρπακτικό που δεν σεβόταν κανένα όριο»

Eισαγγελέας για Σπέισι: «Σεξουαλικό αρπακτικό που δεν σεβόταν κανένα όριο»

Ο 63χρονος ηθοποιός περιγράφηκε ως «ένας άντρας που έπαιρνε ευχαρίστηση κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται ανίσχυροι»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Καταπέλτης» ήταν η Βρετανίδα εισαγγελέας κατά του Κέβιν Σπέισι, ο οποίος κατηγορείται για σεξουαλική επίθεση σε βάρος τεσσάρων ατόμων και είναι αντιμέτωπος με 12 αδικήματα.

Η εισαγγελέας Κριστίν Άγκνιου είπε στους ενόρκους στο Southwark Crown Court του Λονδίνου ότι ο 63χρονος ηθοποιός είναι «ένας άντρας που έπαιρνε ευχαρίστηση κάνοντας τους άλλους να αισθάνονται ανίσχυροι».

Ειδικότερα, η Aγκνιου περιέγραψε στους ενόρκους περιστατικά στα οποία ο ηθοποιός φέρεται να επιτέθηκε σε άτομα ηλικίας 20 και 30 ετών την περίοδο 2004 και 2015. Υπενθυμίζεται ότι, ο Σπέισι κατηγορήθηκε από τις βρετανικές αρχές το 2022, με τον ίδιο να αρνείται τα πάντα. 

Σύμφωνα με το Deadline η δίκη θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, με τον ηθοποιό να αρνείται τις 12 κατηγορίες για σεξουαλική και άσεμνη επίθεση μεταξύ 2001 και 2013 και να δηλώνει αθώος. 

Υπενθυμίζεται ότι δικαστήριο της Νέας Υόρκης απεφάνθη το περασμένο φθινόπωρο πως ο Σπέισι δεν παρενόχλησε σεξουαλικά, πριν από 36 χρόνια, τον συνάδελφό του Αντονι Ραπ, όπως τον κατηγορούσε ο τελευταίος. Το σώμα των ενόρκων απέρριψε τους ισχυρισμούς του Αντονι Ραπ, ο οποίος αξίωνε αποζημίωση 40 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η συγκεκριμένη υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας στα τέλη Οκτωβρίου του 2017, στις αρχές του κινήματος #MeToo, με τον καταιγισμό αποκαλύψεων για σεξουαλικές επιθέσεις στον χώρο του θεάματος. Ακολούθησαν και άλλες καταγγελίες εις βάρος του Κέβιν Σπέισι, με αποτέλεσμα ο αστέρας του Χόλιγουντ να τεθεί στο περιθώριο.

Σημειώνεται ότι ο Σπέισι έχει βραβευτεί με δύο Οσκαρ, το 1996 για την ταινία «The Usual Suspects» και το 2000 για την ερμηνεία του στην ταινία «American Beauty». Ήταν, επίσης, καλλιτεχνικός διευθυντής από το 2004 έως το 2015 στο θέατρο «The Old Vic» του Λονδίνου.

Με πληροφορίες από Deadline, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT