Οι Ταλιμπάν «τιμωρούν» τη Σουηδία για το κάψιμο του Κορανίου

Οι Ταλιμπάν «τιμωρούν» τη Σουηδία για το κάψιμο του Κορανίου

Ενώ η Τουρκία δείχνει να... συγχωρεί τη Στοκχόλμη, το Αφγανιστάν παραμένει επιθετικό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η διοίκηση των Ταλιμπάν δήλωσε την Τρίτη ότι όλες οι δραστηριότητες της Σουηδίας στο Αφγανιστάν πρέπει να σταματήσουν μετά το κάψιμο του Κορανίου έξω από τζαμί στη Στοκχόλμη τον περασμένο μήνα, την ώρα που η Αγκυρα δείχνει πλέον να… συγχωρεί τη Σουηδία.

«Μετά την προσβολή του ιερού Κορανίου και τη χορήγηση άδειας για προσβολή των μουσουλμανικών πεποιθήσεων…Το Ισλαμικό Εμιράτο του Αφγανιστάν διατάζει τη διακοπή όλων των δραστηριοτήτων της Σουηδίας στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο Ζαμπιουλάχ Μουτζαχίντ, εκπρόσωπος της διοίκησης των Ταλιμπάν.

Η Σουηδία δεν έχει πλέον ανοιχτή πρεσβεία στο Αφγανιστάν, από τότε που κατέλαβαν την εξουσία οι Ταλιμπάν τον Αύγουστο του 2021.

Η εντολή είναι πιθανό να επηρεάσει τη σουηδική μη κυβερνητική οργάνωση, τη Σουηδική Επιτροπή για το Αφγανιστάν, η οποία έχει χιλιάδες εργαζομένους στον τομέα της βοήθειας σε όλη τη χώρα στον τομέα της υγείας, της εκπαίδευσης και της αγροτικής ανάπτυξης.

Ενας Ιρακινός μετανάστης στη Σουηδία έκαψε το Κοράνι έξω από τζαμί της Στοκχόλμης τον περασμένο μήνα, προκαλώντας οργή στον μουσουλμανικό κόσμο.

Η διοίκηση των Ταλιμπάν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με το ποιες οργανώσεις θα επηρεαστούν.

Ο τομέας βοήθειας του Αφγανιστάν έχει ήδη παρεμποδιστεί σοβαρά από μια σειρά περιορισμών, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών εργαζομένων σε ανθρωπιστικές οργανώσεις, και οι μειώσεις χρηματοδότησης για το ετήσιο ανθρωπιστικό σχέδιο υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών υποδηλώνουν ότι οι δωρήτριες χώρες αποσύρονται από την οικονομική υποστήριξη.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή