Κολομβία: Σταματά η αναζήτηση του σκύλου διάσωσης Γουίλσον

Κολομβία: Σταματά η αναζήτηση του σκύλου διάσωσης Γουίλσον

Ο Γουίλσον, ένα από τα 10 σκυλιά που αναπτύχθηκαν στην επιχείρηση αναζήτησης των παιδιών στον Αμαζόνιο, εθεάθη για τελευταία φορά, μία ημέρα πριν από τη διάσωση

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο στρατός της Κολομβίας σταματά την εντατική αναζήτηση για τον Γουίλσον, έναν σκύλο διάσωσης που βοήθησε να βρεθούν τέσσερα παιδιά στον Αμαζόνιο τον περασμένο μήνα.

«Εξαντλήσαμε όλες τις δυνατότητες και τους πόρους μας», δήλωσε την Τρίτη ο στρατηγός Πέδρο Σάντσεζ. «Εχουμε ανάμεικτα συναισθήματα -από τη μία νιώθουμε χαρούμενοι που βρήκαμε τα τέσσερα παιδιά και από την άλλη λυπούμαστε για την απώλεια του Γουίλσον».

Οι αρχές της Κολομβίας επιβεβαίωσαν επισήμως στις 9 Ιουνίου, πως τέσσερα παιδιά, των οποίων η τύχη αγνοούνταν από την 1η Μαΐου μετά τη συντριβή του αεροπλάνου, βρέθηκαν ζωντανά έπειτα από 40 ημέρες. Επέζησαν τρώγοντας φρούτα και χρησιμοποιώντας μεγάλα φύλλα για να προστατεύονται από τη βροχή, ενώ είπαν στους διασώστες τους ότι, τουλάχιστον για κάποιο διάστημα, τους συνόδευε ένας μεγάλος σκύλος.

Ο Γουίλσον, ένα από τα 10 στρατιωτικά σκυλιά-ανιχνευτές που αναπτύχθηκαν στην επιχείρηση αναζήτησης, εθεάθη για τελευταία φορά, μία ημέρα πριν από τη διάσωση των παιδιών.

«Τον είδαμε περίπου 40 μέτρα μακριά και προσπαθήσαμε να τον καλέσουμε» είπε ο Κάρλος Βιγιέγκας, ένας από τους χειριστές σκύλων. «Ο συνάδελφός μου πλησίασε κοντά του, προσπάθησε να παίξει μαζί του για να τον αρπάξει, αλλά εκείνος έφυγε τρέχοντας». Ο εξάχρονος βελγικός ποιμενικός ενδέχεται να αποπροσανατολίστηκε από το πυκνό φύλλωμα της ζούγκλας ή να συνάντησε ένα επικίνδυνο αρπακτικό. 

Ο στρατηγός Σάντσεζ δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις θέλησαν να τιμήσουν τη μνήμη του σκύλου με μια τοιχογραφία σε μια από τις βάσεις του στρατού. Μόλις τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος Γκουστάβο Πέτρο απένειμε μετάλλιο στη μητέρα του Γουίλσον, Ντρογκία, σε μια τελετή στο προεδρικό μέγαρο μαζί με τους κομάντος που βρήκαν τα παιδιά.

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή