Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ουκρανική επίθεση με ντρόουν στην Κριμαία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Νέα ουκρανική επίθεση με ντρόουν στην Κριμαία

Οι Ρώσοι διατείνονται ότι απέκρουσαν σμήνος 28 μη επανδρωμένων αεροσκαφών

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ρωσικές αντιαεροπορικές άμυνες και συστήματα ηλεκτρονικών αντιμέτρων κατέρριψαν 28 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη πάνω από την Κριμαία τα ξημερώματα της Τρίτης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων RIA το οποίο επικαλείται το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Οι επιθέσεις με drone δεν προκάλεσαν θύματα ή ζημιές, ανέφερε το υπουργείο.

Σύμφωνα με ανάρτηση το πρωί της Τρίτης της Σεργκέι Ακσενόφ, εγκάθετου από τους Ρώσους διοικητή της Κριμαίας, «τη νύχτα, στα ανατολικά της Κριμαίας, οι δυνάμεις αεράμυνας κατέρριψαν 9 UAV, και άλλα 19 κατεστάλησαν από ηλεκτρονικό πόλεμο. Δεν υπήρξαν θύματα. Ευχαριστώ τους στρατιώτες μας για την υπηρεσία τους! Εργάστηκαν καθαρά και ομαλά».

Η επιδρομή ακολούθησε την επίθεση ουκρανικών θαλάσσιων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στη γέφυρα της Κριμαίας τη Δευτέρα, η οποία προκάλεσε σοβαρές ζημιές και διέκοψε την κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Η οδική κυκλοφορία άνοιξε στη μία λωρίδα της γέφυρας της Κριμαίας αργά τη Δευτέρα, δήλωσε ο Ρώσος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μαράτ Χουσνούλιν στο κανάλι του στο Telegram.

«Οι μηχανοκίνητες μεταφορές στη Γέφυρα της Κριμαίας έχουν αποκατασταθεί με αντίθετη κατεύθυνση στην εξωτερική δεξιά λωρίδα», έγραψε ο κ. Χουσνουλίν τη Δευτέρα.

Ωστόσο, οι ακτοπλοϊκές υπηρεσίες ανεστάλησαν νωρίς την Τρίτη, λόγω κακοκαιρίας, μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία, επικαλούμενα το υπουργείο καταστάσεων έκτακτης ανάγκης της Κριμαίας που υποστηρίζεται από τη Μόσχα.

Νωρίς τη Δευτέρα, μια έκρηξη γκρέμισε τμήμα της γέφυρας που συνδέει τη Ρωσία με τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Μόσχα απέσπασε παρανόμως από την Ουκρανία το 2014, σε αυτό που η Μόσχα αποκάλεσε επίθεση από ουκρανικά θαλάσσια μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, αφού έκανε λόγο για τρομοκρατική ενέργεια, υποσχέθηκε αντίποινα, σε μια στιγμή που η ρωσική κοινή γνώμη έχει αρχίσει πια να βλέπει ότι η Μόσχα είναι ανίκανη να προστατεύσει τον λαό της.

Πηγή: Reuters, TASS

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή