Πέθανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ σε ηλικία 56 ετών

Πέθανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ σε ηλικία 56 ετών

Εγινε ευρέως γνωστή με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της το 1990 με τίτλο «I Do Not Want What I Haven' t Got»

2' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πέθανε σε ηλικία 56 ετών η Σινέντ Ο’ Κόνορ, η Ιρλανδή τραγουδίστρια με την ιδιαίτερη φωνή που είχε γίνει παγκοσμίως γνωστή μέσα από επιτυχίες όπως το «Nothing Compares 2 U».

Η καταξιωμένη ερμηνεύτρια από το Δουβλίνο κυκλοφόρησε 10 άλμπουμ, ενώ το τραγούδι της «Nothing Compares 2 U» ανακηρύχθηκε το 1990 νούμερο ένα single παγκοσμίως από τα Billboard Music Awards.

Πέθανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ σε ηλικία 56 ετών-1
(REUTERS/Kevin Lamarque/File Photo)

Το 2007 η τραγουδίστρια είχε αποκαλύψει, μέσα από την εκπομπή της Οπρα Γουίνφρι, ότι είχε αποπειραθεί να αυτοκτονήσει όταν ήταν 33 ετών. Οπως ανέφερε τότε, έπασχε από διπολική διαταραχή. Το 2012 η τραγουδίστρια είχε απευθύνει έκκληση στους θαυμαστές της στο διαδίκτυο ζητώντας βοήθεια ψυχιάτρου. «Δεν είμαι καλά – κινδυνεύω», σημείωνε τότε.

Το 2015, σε ανάρτησή της στο facebook ανέφερε ότι βρίσκεται σε ξενοδοχείο «κάπου στην Ιρλανδία» και ότι έχει πάρει υπερβολική δόση φαρμάκων με στόχο να δώσει τέλος στη ζωή της. Η ανάρτηση εκείνη είχε προκαλέσει αναστάτωση, με την αστυνομία της Ιρλανδίας να ανακοινώνει αργότερα πως η τραγουδίστρια είναι καλά στην υγεία της και λαμβάνει την απαραίτητη ιατρική φροντίδα.

Στις αρχές του 2022 η ίδια αποκάλυψε ότι είχε μπει στο νοσοκομείο, αναφέροντας μάλιστα πως θέλει να «ακολουθήσει» τον 17χρονο γιο της ο οποίος είχε αυτοκτονήσει λίγες μέρες νωρίτερα. 

Η καριέρα της Ιρλανδής τραγουδίστριας

Η Σινέντ Ο’Κόνορ γεννήθηκε το 1966 στην Ιρλανδία και έγινε γνωστή τη δεκαετία του 1980 με το άλμπουμ της «The Lion and the Cobra». Ωστόσο η μεγάλη επιτυχία θα ακολουθούσε με την κυκλοφορία του δεύτερου άλμπουμ της το 1990 με τίτλο «I Do Not Want What I Haven’ t Got», του δεύτερου καλύτερου άλμπουμ εκείνης της χρονιάς σύμφωνα με το περιοδικό ΝΜΕ.

Πέθανε η τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ σε ηλικία 56 ετών-2
(AP Photo/Collin Reid, File)

Το 1990, το single «Nothing Compares 2U», μια μουσική σύνθεση γραμμένη από τον Prince, την καθιερώνει παγκοσμίως. Με αυτό, η Σινέντ εξασφάλισε τέσσερις υποψηφιότητες για βραβείο Grammy συμπεριλαμβανομένων εκείνων του Καλύτερου Άλμπουμ και Καλύτερου Τραγουδιού. Το βίντεο του «Nothing Compares 2U» κέρδισε το βραβείο του MTV για το Βίντεο της Χρονιάς και η Σινέντ τον τίτλο του «Καλλιτέχνη της Χρονιάς» το 1991 από το ίδιο δίκτυο. 

Το 1993 η Σινέντ συμμετείχε στο σάουντρακ της ταινίας «In the Name of the Father» με το τραγούδι «You Made Me the Thief of Your Heart» μαζί με τον Βοno. Το 1997 έπαιξε στην ταινία του Νιλ Τζόρνταν «The Butcher Boy».

Το 2000 κυκλοφόρησε το «Faith and Courage» στο οποίο συμπεριλαμβάνεται το single «No woman no Man». Το 2003 κυκλοφόρησε το άλμπουμ «She Who Dwells in the Secret Place of the Most High Shall Abide Under the Shadow of the Almighty» και αμέσως μετά ανακοίνωσε την αποχώρησή της από τον χώρο της μουσικής. 

Οταν έσκισε live μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β΄

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή