Την ύπαρξη UFO συζητάει επιτροπή του Κογκρέσου

Την ύπαρξη UFO συζητάει επιτροπή του Κογκρέσου

Πρώην αξιωματούχος του Πενταγώνου υποστηρίζει ότι οι ΗΠΑ διαθέτουν μυστικό πρόγραμμα περισυλλογής και ανάλυσης εξωγήινων αντικειμένων και εξοπλισμού

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Μυστικό πρόγραμμα με στόχο τη συλλογή και ανάλυση συντριμμιών από αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα (UFO) χρηματοδότησε η αμερικανική κυβέρνηση για πολλές δεκαετίες, σύμφωνα με την κατάθεση πρώην αξιωματούχου των υπηρεσιών αντικατασκοπείας ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων. Στη χθεσινή κατάθεσή του, ο Ντέιβιντ Γκρας, πρώην αναλυτής τέτοιων άγνωστων φαινομένων στο υπουργείο Αμυνας, υποστήριξε ότι η αμερικανική κυβέρνηση διατηρεί τουλάχιστον ένα εξωγήινο σκάφος, το οποίο συνετρίβη στη Γη. «Ενημερώθηκα κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων μου για την ύπαρξη προγράμματος ηλικίας δεκαετιών με στόχο την ανάκτηση, μελέτη και μίμηση της τεχνολογίας αυτής. Η υπηρεσία, όμως, μου αρνήθηκε την πρόσβαση στο υλικό αυτό», είπε ο Γκρας ενώπιον της επιτροπής της Βουλής. «Οι ισχυρισμοί μου οδήγησαν σε συστηματικά αντίποινα εναντίον μου, με επιπτώσεις στην επαγγελματική και στην ιδιωτική μου ζωή», είπε ο μάρτυρας.

Στην κατάθεσή του ο Γκρας ανέφερε ότι γνωρίζει ανθρώπους «οι οποίοι επλήγησαν επαγγελματικά και σωματικά» από τις προσπάθειες της κυβέρνησης να συγκαλύψει όσα γνωρίζει για τα UFO. «Υπήρξαν στιγμές που φοβήθηκα για τη ζωή μου. Ελπίζω οι αποκαλύψεις μου να οδηγήσουν σε αυξημένη κρατική διαφάνεια», σημείωσε.

Οι ισχυρισμοί τού πρώην στελέχους του Πενταγώνου είχαν προκαλέσει πολιτική καταιγίδα τον Ιούνιο, οδηγώντας την υπό ρεπουμπλικανική προεδρία αρμόδια επιτροπή να διατάξει επείγουσα έρευνα. Η σπουδή των Ρεπουμπλικανών βουλευτών οφείλεται εν μέρει στα στοιχεία δημοσκοπήσεων που δείχνουν ότι το 42% των Αμερικανών πιστεύει στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, με το 10% να δηλώνει ότι έχει δει τέτοια διαστημόπλοια στον γήινο ουρανό.

Ερωτηθείς από την επιτροπή εάν γνωρίζει τι εξωγήινο εξοπλισμό έχει περισυλλέξει το Πεντάγωνο, ο Γκρας είπε ότι έχει γνώση για την ύπαρξη συντριμμιών διαστημοπλοίων αλλά και σορών εξωγήινων πλασμάτων σε μυστικές αποθήκες του στρατού. Ο μάρτυρας παραδέχθηκε, όμως, ότι αντλεί αυτές τις πληροφορίες από διηγήσεις συναδέλφων του.

Το έντονο ενδιαφέρον της κοινής γνώμης για το θέμα της ύπαρξης εξωγήινων εκμεταλλεύονται μέλη της επιτροπής για να αποκτήσουν θέση στα πρωτοσέλιδα. Ο Ρεπουμπλικανός βουλευτής Τιμ Μπερτσέτ, αντιπρόεδρος της Επιτροπής UFO, υποστήριξε τις τελευταίες εβδομάδες ότι οι ΗΠΑ έχουν αποδείξεις «για την ύπαρξη τεχνολογίας η οποία διαψεύδει κάθε νόμο της Φυσικής», ενώ τα εξωγήινα σκάφη εξοπλισμένα με την τεχνολογία αυτή «θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν τον πλανήτη μας σε κάρβουνο».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT