«Μπαλέτο φαλαινών»: Σπάνιο βίντεο με τον συγχρονισμένο εναέριο ελιγμό τριών μεγάπτερων

«Μπαλέτο φαλαινών»: Σπάνιο βίντεο με τον συγχρονισμένο εναέριο ελιγμό τριών μεγάπτερων

«Μια τριπλή τέτοια ανάδυση είναι ανήκουστη, πόσο μάλλον μια συγχρονισμένη τριπλή βουτιά. Είναι θέαμα που το βλέπεις μια φορά στη ζωή σου».

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας άνδρας από το Νιου Χαμσάιρ που γιόρταζε τα γενέθλιά του με τις τρεις κόρες του στον ωκεανό, πήρε ένα αναπάντεχο «δώρο» που ακόμη και οι θαλάσσιοι επιστήμονες θα ζήλευαν. 

Τρεις μεγάπτερες φάλαινες εκτελούσαν μπροστά στα έκπληκτα μάτια τους μια τέλεια συγχρονισμένη «χορογραφία». 

«Το θέαμα προκαλούσε ψυχική ανάταση, ήταν απλώς απίστευτο» περιέγραψε ο Ρόμπερτ Άντι, ο οποίος ως πρώην ψαράς έχει περάσει δεκαετίες στη θάλασσα και έχοντας δει στη ζωή του χιλιάδες φάλαινες. 

Ωστόσο, όπως παραδέχεται, το θέαμα του οποίου έγινε μάρτυρας την περασμένη Δευτέρα σε ένα αλιευτικό ανοιχτά του Κέιπ Κοντ, ήταν για εκείνον πρωτοφανές. 

Κατά τη διάρκεια της εκδρομής κι ενώ προσπαθούσε ανεπιτυχώς να καταγράψει μερικές μεγάπτερες σε απόσταση περίπου 270 μέτρων από το αλιευτικό, ξαφνικά είδε μπροστά του αυτό που περιέγραψε ως «μπαλέτο φαλαινών». 

«Μια τριπλή τέτοια ανάδυσης είναι ανήκουστη, πόσο μάλλον μια συγχρονισμένη τριπλή βουτιά. Είναι θέαμα που το βλέπεις μια φορά στη ζωή σου. Ήμουν πολύ τυχερός. Νιώθω πως ήταν θεϊκή παρέμβαση πως κατάφερα να το καταγράψω» λέει ο ίδιος. 

Ο ίδιος έκανε την εκδρομή με τις κόρες του για να γιορτάσει όχι μόνο τα 59α γενέθλιά του, αλλά και την ασφαλή επιστροφή του από μια ανθρωπιστική αποστολή στην Ουκρανία όπου ο ίδιος βρέθηκε κάποια στιγμή εν τω μέσω καταιγισμού πυρών. 

Όπως εξήγησαν εκ των υστέρων ειδικοί, οι εναέριοι αυτοί ελιγμοί ίσως ήταν μια προσπάθεια αφαίρεσης παρασίτων ή καλύτερης πέψης. 

Υπάρχει και μια άλλη θεωρία, λέει ο Άντι: «Εχω την αίσθηση πως ίσως δίδασκαν ή εκπαίδευαν τη νεότερη φάλαινα» καθώς μαζί με τις δύο ενήλικες υπήρχε και μια μικρή. 

«Ακόμη και κάποιοι ειδικοί φαλαινών επικοινώνησαν μαζί μου λέγοντάς μου πως ζηλεύουν γιατί ποτέ τους δεν έχουν δει κάτι τέτοιο» ανέφερε ο Άντι. 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT