Ανθρωποι αγκαλιάζουν ένα ορφανό μωρό θαλάσσιου ίππου για να επιζήσει

Ανθρωποι αγκαλιάζουν ένα ορφανό μωρό θαλάσσιου ίππου για να επιζήσει

Το γιγάντιο αρσενικό ενενήντα κιλών ήδη, με τα μεγάλα μουστάκια και το ζαρωμένο δέρμα του, πίνει το γάλα του μόνο από μπιμπερό και έχει χάδια από το προσωπικό του ερευνητικού κέντρου καθ'όλη τη διάρκεια του 24ώρου.

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ορφανό μωρό θαλάσσιος ίππος που βρέθηκε μόνο, αφυδατωμένο και χιλιόμετρα μακριά από τον ωκεανό, δέχεται περίσσια ανθρώπινη περιποίηση, σύμφωνα με τις εντολές των κτηνιάτρων, ώστε να μπορέσει να επιζήσει. 

Οι άνθρωποι καλούνται να υποκαταστήσουν τη μαμά του ενός μηνός θαλάσσιου θηλαστικού, ώστε να μεγαλώσει ήρεμο και ομαλά. 

Το μωρό εντοπίστηκε στο Νορθ Σλόουπ της Αλάσκας τη Δευτέρα και από εκεί μεταφέρθηκε αεροπορικώς στο Σίγουορντ, τουλάχιστον 1.100 χιλιόμετρα μακριά, όπου βρίσκεται το Κέντρο Θαλάσσιας Ζωής όπου φιλοξενείται. 

Το γιγάντιο αρσενικό ενενήντα κιλών ήδη, με τα μεγάλα μουστάκια και το ζαρωμένο δέρμα του, πίνει το γάλα του κάθε τρεις ώρες και μόνο από μπιμπερό και έχει χάδια και αγκαλιές από το προσωπικό της ερευνητικής εγκατάστασης καθ’όλη τη διάρκεια του 24ώρου. 

Οπως περιγράφει το ερευνητικό κέντρο, η επαφή και τα χάδια δίνουν στο μωρό «την επιλογή να έχει ένα ζεστό σώμα δίπλα του να γείρει, κάτι που εκμεταλλεύεται διαρκώς».

Παρότι τα μικρά των θαλάσσιων ίππων εξαρτώνται για την επιβίωσή τους από τις μητέρες τους τα πρώτα δύο χρόνια της ζωής τους, στο σημείο όπου βρέθηκε ο μικρός δεν υπήρχε άλλο θαλάσσιο θηλαστικό, κάτι που προκάλεσε ανησυχία για την ικανότητά του να επιβιώσει μόνο.

Ανθρωποι αγκαλιάζουν ένα ορφανό μωρό θαλάσσιου ίππου για να επιζήσει-1
Φωτ.: ΑΡ

Το μικρό εντοπίστηκε από εργαζόμενους σε εγκατάσταση εξόρυξης πετρελαίου, περίπου 6,4 χιλιόμετρα από τη Θάλασσα Μποφόρ, στις βόρειες εσχατιές της Αλάσκας. Αποτελεί μυστήριο το πώς κατάφερε να φτάσει εκεί.  

Ανθρωποι αγκαλιάζουν ένα ορφανό μωρό θαλάσσιου ίππου για να επιζήσει-2
Φωτ.: ΑΡ

Το μωρό, που προς το παρόν δεν έχει όνομα, είναι ένα από τα μόλις δέκα που έχει περιθάλψει το κέντρο στην 25χρονη ιστορία του. Θα παραμείνει δε, υπό 24ωρη φροντίδα για πολλές ακόμη εβδομάδες, αναλόγως της προόδου ανάπτυξής του, της όρεξης και της κατάστασης της υγείας του, σημειώνει το κέντρο. 

Πηγή: Associated Press

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή