CNN: H απεγνωσμένη έκκληση Τζουλιάνι στον Τραμπ σε μυστική τους συνάντηση στο Μαρ-α-Λάγκο

CNN: H απεγνωσμένη έκκληση Τζουλιάνι στον Τραμπ σε μυστική τους συνάντηση στο Μαρ-α-Λάγκο

Με τη συνοδεία του δικηγόρου του, ο Ρούντι Τζουλιάνι πραγματοποίησε ταξίδι στο Μαρ-α-Λάγκο, σε μια «προσωπική» και «απέλπιδα» έκκληση προς τον Ντόναλντ Τραμπ να αναλάβει το οικονομικό κόστος των νομικών του λογαριασμών. 

2' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνοδεία του δικηγόρου του, ο Ρούντι Τζουλιάνι πραγματοποίησε ταξίδι στο Μαρ-α-Λάγκο, μέσα στους προηγούμενους μήνες, με σκοπό προχωρήσει σε μια «προσωπική» και «απέλπιδα» έκκληση προς τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ώστε να αναλάβει το οικονομικό κόστος των νομικών του λογαριασμών

Σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το CNN, ο Τζουλιάνι πηγαίνοντας αυτοπροσώπως, μαζί με τον δικηγόρο του, Ρόμπερτ Κοστέλο, πίστευε ότι θα μπορούσε να εξηγήσει άμεσα στον Τραμπ τους λόγους για τους οποίους έπρεπε να τον βοηθήσει οικονομικώς.

Ο Τζουλιάνι και ο Κοστέλο πραγματοποίησαν το ταξίδι στη Φλόριντα στα τέλη Απριλίου, όπου και είχαν δύο συναντήσεις με τον Τραμπ, τον οποίο προσπαθούσαν να πείσουν ότι η πληρωμή των λογαριασμών του Τζουλιάνι θα ήταν μια κίνηση που θα λειτουργούσε προς όφελος του πρώην προέδρου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, πάντως, όπως αναφέρει δημοσίευμα του CNN, δεν φάνηκε να ενδιαφέρεται ιδιαίτερα. Συγκεκριμένα, συμφώνησε προφορικά να βοηθήσει σε μερικές από τις υποθέσεις του Τζουλιάνι χωρίς να δεσμευτεί, όμως, σε κάποιο συγκεκριμένο ποσό ή σε κάποιο χρονοδιάγραμμα.

Το ταξίδι του Τζουλιάνι στο Μαρ-α-Λάγκο αναδεικνύει το μέγεθος των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει εδώ και μήνες, την ώρα που οι νομικές του «περιπέτειες» συνεχίζουν να συσσωρεύονται.

Όμως, αυτό που εξέπληξε περισσότερο όσους βρίσκονται στον στενό κύκλο του Ντόναλντ Τραμπ, είναι η απροθυμία του πρώην προέδρου να πληρώσει τους λογαριασμούς του Τζουλιάνι, δεδομένου ότι ο πρώην δήμαρχος θα μπορούσε να δεχτεί πιέσεις για να συνεργαστεί με τους εισαγγελείς που έχουν έχουν ασκήσει κατηγορίες σε βάρους του πρώην προέδρου. 

«Δεν είναι έξυπνη ιδέα» για τον Τραμπ να αρνηθεί να πληρώσει τις δικηγορικές αμοιβές του Τζουλιάνι, είπε στο CNN πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση.

Το CNN έγραφε την Τρίτη ότι ο Τζουλιάνι καλείται να πληρώσει εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια σε νομικούς λογαριασμούς και κυρώσεις εν μέσω πολυάριθμων αγωγών που συνδέονται με τους ψευδείς ισχυρισμούς του ότι οι εκλογές του 2020 ήταν νοθευμένες.

Οι δικηγόροι του, μάλιστα, υποστήριξαν στο δικαστήριο ότι «δεν μπορεί να ανταποκριθεί οικονομικά» σε ορισμένες παραμέτρους των νομικών του «περιπετειών». Φέρεται, επίσης, να έχει ήδη θέσει προς πώληση ένα διαμέρισμα στο Μανχάταν για 6,5 εκατομμύρια δολάρια.

Υπενθυμίζεται ότι οι κατηγορίες σε βάρος του Τζουλιάνι – 13 στο σύνολο – περιλαμβάνουν παραβιάσεις του νόμου περί εκβιασμών, παρακίνηση δημόσιου λειτουργού να παραβιάσει τον όρκο του, συνωμοσία για πλαστογραφία και διάδοση ψευδών πληροφοριών.

Σε συνεντεύξεις μετά το κατηγορητήριο που του απαγγέλθηκε, ο Τζουλιάνι υποστήριξε ότι οι κατηγορίες σε βάρος του αποτελούν «προσβολή στην αμερικανική δημοκρατία» που θα προκαλέσουν «ανεπανόρθωτη βλάβη στο δικαστικό μας σύστημα».

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή