Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης «έπιασαν» 297 παραβάτες οδηγούς σε 3 ημέρες

Κάμερες τεχνητής νοημοσύνης «έπιασαν» 297 παραβάτες οδηγούς σε 3 ημέρες

Οι οδηγοί διαπιστώθηκε ότι χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ή δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάμερες συνδεδεμένες σε ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης έπιασαν σχεδόν 300 οδηγούς να παρανομούν κατά τις τρεις πρώτες ημέρες χρήσης του συστήματος στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Οι οδηγοί χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα ή δεν φορούσαν ζώνες ασφαλείας. Αναλυτικά, τις πρώτες 72 ώρες χρήσης το σύστημα με τις κάμερες τεχνητής νοημοσύνης εντόπισε: 117 παραβάσεις για κινητά τηλέφωνα και 180 παραβάσεις της ζώνης ασφαλείας.

Κάμερα τεχνητής νοημοσύνης για την οδική ασφάλεια χρησιμοποιείται επί του παρόντος στον αυτοκινητόδρομο A30 κοντά στην Κορνουάλη.

Παρόλο που οι κάμερες χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για τον εντοπισμό πιθανών παραβάσεων, όλες οι εικόνες εξετάζονται από αξιωματικό στη συνέχεια , δήλωσε η αστυνομία του Ντέβον και της Κορνουάλης.

Πέρυσι σημειώθηκαν 48 θάνατοι από τροχαία ατυχήματα και 738 σοβαροί τραυματισμοί στους δρόμους των δύο κομητειών.

Ο επικεφαλής του τμήματος οδικής ασφάλειας δήλωσε: «Οταν δοκιμάσαμε αυτή την τεχνολογία πέρυσι, απογοητευτήκαμε από τον αριθμό των οδηγών που εντοπίστηκαν να μη φορούν ζώνη ασφαλείας. Τα πρώτα αποτελέσματα από την τελευταία δοκιμή δείχνουν ότι υπάρχει επίσης πρόβλημα με τη χρήση κινητού τηλεφώνου, η οποία είναι επικίνδυνη και παράνομη. Με αυτήν την νέα τεχνολογία θέλουμε να στείλουμε ένα σαφές μήνυμα σε όποιον συνεχίζει να χρησιμοποιεί το τηλέφωνό του κατά τη διάρκεια της οδήγησης, να το θυμάστε θα σας πιάσουν».

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT