Ερευνα για Ρώσο ιερέα που ευλόγησε άγαλμα του Στάλιν

Ερευνα για Ρώσο ιερέα που ευλόγησε άγαλμα του Στάλιν

Δεκάδες χιλιάδες κληρικοί ήταν μεταξύ των εκατομμυρίων ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας κατά τη διάρκεια της σχεδόν 30ετούς κυριαρχίας του κομμουνιστή ηγέτη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ρωσικές αρχές έρευνα έναν ιερέα, ο οποίος βιντεοσκοπήθηκε να ευλογεί ένα άγαλμα του Ιωσήφ Στάλιν στα αποκαλυπτήρια του μνημείου ύψους οκτώ μέτρων στην πόλη Velikiye Luki.

Σε ανακοίνωσή της, η τοπική επισκοπή δήλωσε ότι οι ενέργειές του ιερέα δεν αντιπροσωπεύουν τις απόψεις της εκκλησίας. Πρόσθεσε δε ότι δεν είχε εγκρίνει τη συμμετοχή του στην εκδήλωση και ότι είχε ξεκινήσει «εσωτερικός έλεγχος».

Αρκετά αγάλματα του Στάλιν έχουν καταστραφεί στη Ρωσία και χρειάστηκαν τρία χρόνια για να βρεθεί ένα σημείο για αυτό το νέο άγαλμα, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria-Novosti.

Αυτό συνέβη αφού οι περιφερειακές αρχές της πόλης Βόλγκογκραντ, η οποία κάποτε ονομαζόταν Στάλινγκραντ, αντιτάχθηκαν στην τοποθέτησή του.

Υπολογίζεται ότι δεκάδες χιλιάδες κληρικοί ήταν μεταξύ των εκατομμυρίων ανθρώπων που σκοτώθηκαν ή στάλθηκαν σε στρατόπεδα εργασίας κατά τη διάρκεια της σχεδόν 30ετούς κυριαρχίας του Στάλιν.

Ωστόσο, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός Ρώσων που έχουν μια πιο θετική άποψη για τον Στάλιν τα τελευταία χρόνια.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και άλλοι αξιωματούχοι τον έχουν προβάλει ως τον ηγέτη που οδήγησε τη χώρα στη νίκη κατά της ναζιστικής Γερμανίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πηγή: BBC

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή