Μαδρίτη: «Αφύσικη κακοκαιρία, μείνετε στα σπίτια σας» προειδοποιεί ο δήμαρχος

Μαδρίτη: «Αφύσικη κακοκαιρία, μείνετε στα σπίτια σας» προειδοποιεί ο δήμαρχος

Λόγω της έκτακτης κατάστασης, η LaLiga ανέβαλε το ματς Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλης που ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο δήμαρχος της Μαδρίτης κάλεσε τους κατοίκους της ισπανικής πρωτεύουσας να παραμείνουν στα σπίτια τους εν αναμονή της σφοδρής κακοκαιρίας με κατακλυσμιαίες βροχές και καταιγίδες που πλήττει περιοχές της Ισπανίας. 

Η εθνική μετεωρολογική υπηρεσία AEMET εξέδωσε τον ανώτατο συναγερμό για την Κυριακή, που μεταφράζεται σε πιθανό ακραίο κίνδυνο για την περιοχή της Μαδρίτης, την επαρχία του Τολέδο και την πόλη της Καντίθ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, στη Μαδρίτη εκτιμάται πως θα πέσει ποσότητα νερού άνω των 120 λίτρων ανά τετραγωνικό μέτρο σε διάστημα δώδεκα ωρών. 

«Λόγω της έκτακτης και αφύσικης κατάστασης, κατά την οποία θα σημειωθεί ρεκόρ βροχόπτωσης, ζητώ από τους κατοίκους της Μαδρίτης να παραμείνουν στα σπίτια τους σήμερα» ζήτησε μέσω Χ, ο Χοσέ Λουίς Μαρτίνεζ-Αλμέιδα. 

Οι αρμόδιες υπηρεσίες έστειλαν μηνύματα στους κατοίκους, προειδοποιώντας τους για το ενδεχόμενο πλημμυρών και συμβουλεύοντάς τους να μη χρησιμοποιήσουν τα οχήματά τους. 

Λόγω της έκτακτης κατάστασης, η LaLiga ανέβαλε το ματς Ατλέτικο Μαδρίτης-Σεβίλλης που ήταν προγραμματισμένο για το απόγευμα στο Wanda Metropolitano της Μαδρίτης.

Παρά τις προειδοποιήσεις και τις εκκλήσεις, ωστόσο, πολλοί Μαδριλένοι ήταν έξω, όπως συνηθίζουν τα κυριακάτικα απογεύματα, μέχρι αργά το απόγευμα. 

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή