Νίγηρας: Η χούντα ανοίγει και πάλι τον εναέριο χώρο

Νίγηρας: Η χούντα ανοίγει και πάλι τον εναέριο χώρο

Η χούντα έκλεισε αρχικά τον εναέριο χώρο του Νίγηρα επικαλούμενη απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον περιφερειακό οργανισμό της Δυτικής Αφρικής, Οικονομική Κοινότητα Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS).

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι στρατιωτικοί ηγέτες του Νίγηρα άνοιξαν και πάλι τον εναέριο χώρο της χώρας σε όλες τις εμπορικές πτήσεις τον οποίο έκλεισαν στις 6 Αυγούστου, αφού κατέλαβαν την εξουσία με πραξικόπημα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών.

Το κλείσιμο του εναέριου χώρου είχε αναγκάσει την Air France και άλλους ευρωπαϊκούς αερομεταφορείς να αναστείλουν ορισμένες πτήσεις και να κάνουν μεγαλύτερες διαδρομές στην αφρικανική ήπειρο. Ο περίκλειστος Νίγηρας έχει διπλάσιο μέγεθος από αυτό της Γαλλίας και πολλές διαδρομές πτήσεων στην Αφρική περνούν συνήθως πάνω από τη χώρα αυτή.

Η χούντα έκλεισε αρχικά τον εναέριο χώρο του Νίγηρα επικαλούμενη απειλή στρατιωτικής επέμβασης από τον περιφερειακό οργανισμό της Δυτικής Αφρικής, Οικονομική Κοινότητα Κρατών της Δυτικής Αφρικής (ECOWAS). Δεν ανέφερε προς το παρόν τον λόγο της άρσης της απαγόρευσης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT