Φλωρεντία: Τουρίστας σκαρφάλωσε στο Σιντριβάνι του Ποσειδώνα προκαλώντας ζημιά 5.000 ευρώ

Φλωρεντία: Τουρίστας σκαρφάλωσε στο Σιντριβάνι του Ποσειδώνα προκαλώντας ζημιά 5.000 ευρώ

Τον Ιούνιο, ένας άλλος τουρίστας είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις όταν σκάλισε τα ονόματα του ίδιου και της συντρόφου του σε τοίχο του Κολοσσαίου

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας 22χρονος τουρίστας ανέβηκε στο σιντριβάνι του Ποσειδώνα, γνωστό και ως Biancone, στην Φλωρεντία, για να βγάλει μια selfie, καταλήγοντας να προκαλέσει ζημιές στο μνημείο.

Οπως αναφέρουν οι ιταλικές αρχές, καταστράφηκε το δεξί μπροστινό πόδι του αλόγου στο άγαλμα. Επιπλέον, μετά από ελέγχους, η άνω περιοχή του κάρου, κατασκευασμένη από κόκκινο μάρμαρο, έχει υποστεί την αποκόλληση ενός τριγωνικού τμήματος περίπου 25 x 20 χιλιοστών. Η ζημιά εκτιμάται από τους τεχνικούς του δήμου σε περίπου 5 χιλιάδες ευρώ.

Ο νεαρός δέχτηκε κλήση και η χειρονομία προκάλεσε τις σφοδρότατες αντιδράσεις του δημάρχου της Φλωρεντίας, Ντάριο Ναρντέλα, και του Ιταλού Υπουργού Πολιτισμού, Τζενάριο Σαντζουλιάνο.

«Η πολλοστή βεβήλωση της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς, με ζημιές που φαίνεται να περιορίζονται, αποτελεί ένδειξη της παντελούς έλλειψης, εκ μέρους του δράστη, σεβασμού προς τον πολιτισμό και την ομορφιά, ένα συναίσθημα που θα έπρεπε να χαρακτηρίζει όσους επιλέγουν να επισκεφθούν την Ιταλία», τονίζει ο Σαντζουλιάνο, ο οποίος μίλησε για το μέτρο «που αυστηροποιεί τις ποινές για την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς», το οποίο «πρόκειται σύντομα να γίνει νόμος» και που «θα αποτελέσει το κατάλληλο αποτρεπτικό μέσο για τέτοιες ενέργειες».

Πριν μερικούς μήνες Γερμανοί τουρίστες κατηγορήθηκαν για την καταστροφή πολύτιμου αγάλματος σε βίλα που είχαν ενοικιάσει στη βόρεια Ιταλία, ανακοίνωσε σήμερα ο διαχειριστής της βίλας.

Το άγαλμα κουνήθηκε από το βάθρο και τελικά γκρεμίστηκε στο έδαφος, με αποτέλεσμα να γίνει κομμάτια, ανέφερε τότε ο Μπρούνο Γκολφερίνι, διαχειριστής της βίλας Αλτσέο (Villa Alceo) στην πόλη Βιτζού, κοντά στο Βαρέζε.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, ένας τουρίστας είχε προκαλέσει οργισμένες αντιδράσεις όταν σκάλισε τα ονόματα του ίδιου και της συντρόφου του σε τοίχο του Κολοσσαίου. «Ιβάν + Χέιλι ’23». Στον άνδρα επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 15.000 ευρώ για τον βανδαλισμό του εμβληματικού μνημείου της Ρώμης.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή