Επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του «χρυσού αυγού» από τον βυθό της Αλάσκας

Επιστήμονες προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο του «χρυσού αυγού» από τον βυθό της Αλάσκας

«Σε κάθε περίπτωση είναι μια υπενθύμιση του πόσο λίγα γνωρίζουμε για τον πλανήτη μας», δήλωσε ο Σαμ Κάντιο, συντονιστής της αποστολής NOAA Ocean Exploration

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μια λεία χρυσή σφαίρα βρέθηκε στον πυθμένα του βυθού της Αλάσκας με τους επιστήμονες να μην γνωρίζουν τι ακριβώς είναι και να εικάζουν ότι μπορεί να είναι «το περίβλημα αυγού». 

Το εύρημα ήρθε στην επιφάνεια την περασμένη εβδομάδα από την Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) κατά τη διάρκεια μιας αποστολής «Seascape Alaska 5», η οποία ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου στον Κόλπο της Αλάσκας, με το σκάφος NOAA Okeanos Explorer.

Η NOAA παραδέχτηκε ότι το εύρημα είχε «εγείρει τη φαντασία πολλών», με τον επίσημο λογαριασμό της στο Χ να αναφέρει ότι οι επιστήμονες «προσπαθούν να λύσουν αυτό το μυστήριο του χρυσού αυγού».

«Αν και είναι κάπως ταπεινωτικό να μένουμε άναυδοι με αυτό το εύρημα, χρησιμεύει ως υπενθύμιση του πόσο λίγα γνωρίζουμε για τον πλανήτη μας και πόσα απομένουν να μάθουμε και να εκτιμήσουμε για τον ωκεανό μας», δήλωσε την Πέμπτη στην Washington Post ο Σαμ Κάντιο, συντονιστής της NOAA Ocean Exploration για την αποστολή.

«Με την πρώτη ματιά, πρόκειται ενδεχομένως για τα απομεινάρια μιας θήκης αυγού ή ίσως για ένα απλά ένα σφουγγάρι», δήλωσε στην Washington Post, ο Τζον Κόπλι, καθηγητής Εξερεύνησης των Ωκεανών και Επιστημονικής Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον, αφού εξέτασε τις εικόνες την Πέμπτη. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή