Χαβάη: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, η τρίτη μέσα στο 2023

Χαβάη: Νέα έκρηξη του ηφαιστείου Κιλαουέα, η τρίτη μέσα στο 2023

Όπως, πάντως, γνωστοποίησε μέσω Χ, πρώην Twitter, η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών της Χαβάης (ΗΕΜΑ), η έκρηξη «δεν απειλεί λόγω λάβας τις τοπικές κοινότητες».

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ηφαίστειο Κιλαουέα της Χαβάης άρχισε να εκρήγνυται ξανά μετά από τρεις μήνες ηφαιστειακής αδράνειας, με ροές λάβας να εκτοξεύονται από έναν από τους κρατήρες του, σύμφωνε με το αμερικανικό Γεωλογικό Ιντιτούτο (USGS). 

Είναι η τρίτη ηφαιστειακή έκρηξη, μετά από εκείνη του Ιανουαρίου και του Ιουνίου, από τις αρχές του έτους.

Το Κιλαουέα είναι το «νεαρότερο» και με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα ηφαίστειο του νησιού, αλλά και ένα από τα πιο ενεργά του κόσμου, «ξυπνώντας» τακτικά τα τελευταία χρόνια. 

«Της έκρηξης προηγήθηκε μια περίοδος έντονης σεισμικότητας και ταχείας διόγκωσης της κορυφής του» ανέφερε το βράδυ της Κυριακής το USGS. 

Όπως, πάντως, γνωστοποίησε μέσω Χ, πρώην Twitter, η Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτων Αναγκών της Χαβάης (ΗΕΜΑ), η έκρηξη «δεν απειλεί λόγω λάβας τις τοπικές κοινότητες», παρότι υπάρχει ο κίνδυνος πρόκλησης αναπνευστικών προβλημάτων λόγω των ηφαιστειακών σωματίδιων και των αερίων. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT