Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με εκατοντάδες επιβάτες προσάραξε στη Γροιλανδία

Πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με εκατοντάδες επιβάτες προσάραξε στη Γροιλανδία

Μέχρι τώρα, δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ενώ το πλοίο διαθέτει επάρκεια προμηθειών. 

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα πολυτελές κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες, κυρίως Αυστραλούς, προσάραξε σε απομακρυσμένη περιοχή της Γροιλανδίας, με το πλησιέστερο διαθέσιμο σκάφος να φτάνει στο σημείο για βοήθεια την Παρασκευή. 

Το Ocean Explorer προσάραξε στο Αλπεφγιόρδ περίπου 1.400 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Νουουκ τη Δευτέρα. Ο καπετάνιος του πλοίου αρχικά περίμενε την παλίρροια τα μεσάνυχτα για να προσπαθήσει να αποκολληθεί από το σημείο ωστόσο, η σύσταση του πυθμένα, ένας συνδυασμός ιζημάτων, άμμου και λάσπης που άφησε πίσω του παγόβουνο, κατέστησε ανέφικτο το εγχείρημα, σύμφωνα με τον Μπράιαν Τζένσεν, της Κοινής Αρκτικής Διοίκησης του δανέζικου στρατού. 

Στη συνέχεια, ο πλοίαρχος περίμενε την επόμενη παλίρροια, το απόγευμα της Τρίτης, αλλά και αυτή η απόπειρα δεν τελεσφόρησε. 

«Η βασική μας προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των 206 επιβατών. Βρισκόμαστε στο εθνικό πάρκο στα βορειοανατολικά της Γροιλανδίας που είναι ακατοίκητη. Ευτυχώς, είναι ήρεμα και έχουμε τον χρόνο με το μέρος μας καθώς δεν επίκειται η  απειλή κάποιας καταιγίδας» σημείωσε ο Τζένσεν.

Πτήση στρατιωτικού αεροσκάφους επιβεβαίωσε πως το κύτος του Ocean Explorer φαίνεται άθικτο και δεν υπάρχει διαρροή καυσίμων και πετρελαίου. Μέχρι τώρα, δεν έχει αναφερθεί τραυματισμός ενώ το πλοίο διαθέτει επάρκεια προμηθειών. 

«Όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα είναι καλά και ασφαλείς. Κυρίως, δεν υπάρχει κανένας άμεσος κίνδυνος για τους επιβαίνοντες, το πλοίο ή τον περιβάλλοντα θαλάσσιο χώρο» αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της. 

Ένα δανέζικο πλοίο που κινείται ανοιχτά των ακτών της νοτιοδυτικής Γροιλανδίας εξετράπη του δρομολογίου του και αναμένεται να φτάσει στο σημείο προς συνδρομή του Ocean Explorer το πρωί της Παρασκευής. 

Πηγή: Bloomberg

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή