Αεροναυτικό εργοστάσιο της Ρωσίας επισκέπτεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν

Αεροναυτικό εργοστάσιο της Ρωσίας επισκέπτεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν

O Βορειοκορεάτης ηγέτης πραγματοποιεί επίσκεψη στη ρωσική Απω Ανατολή από την Τρίτη και είχε συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν την Τετάρτη.

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΒορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ Ουν, που συνεχίζει την επίσκεψή του στη Ρωσία, έφτασε το πρωί στην Καμσαμόλσκ της περιφέρειας Αμούρ, στη ρωσική Απω Ανατολή, όπου θα περιηγηθεί σε αεροναυτικό εργοστάσιο, όπως μεταδίδουν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ουν έφτασε με τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό της Καμσαμόλσκ», ανέφερε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, διευκρινίζοντας πως ο Βορειοκορεάτης ηγέτης θα μεταβεί σε «αεροναυτικό εργοστάσιο». Σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, το εργοστάσιο παράγει «στρατιωτικό και πολιτικό εξοπλισμό».

Συνάντηση στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι

Αεροναυτικό εργοστάσιο της Ρωσίας επισκέπτεται ο Κιμ Γιονγκ Ουν-1

Προχθές Τετάρτη, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά την εκδήλωση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, ο Βορειοκορεάτης ηγέτης συναντήθηκε με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι, προτού διεξαχθούν επίσημες συνομιλίες διάρκειας δύο και πλέον ωρών, με σκοπό την ενίσχυση των σχέσεων των δύο κρατών, ιδίως σε στρατιωτικό επίπεδο.

Η επίσκεψη του Κιμ Γιονγκ Ουν στη Ρωσία, που άρχισε την Τρίτη, θα διαρκέσει «μερικές ημέρες ακόμη», ανέφερε χθες Πέμπτη ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, αποφεύγοντας να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Ο Βλ. Πούτιν ανέφερε πως ο Κιμ θα πήγαινε στην Καμσαμόλσκ για να περιηγηθεί σε εγκαταστάσεις όπου παράγεται εξοπλισμός για πολιτικά και στρατιωτικά αεροσκάφη και κατόπιν στο Βλαδιβοστόκ, όπου είχε πάει και το 2019, για να παρακολουθήσει «επίδειξη» του στόλου του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στον Ειρηνικό.

Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή