Γερμανία: Τι περιλαμβάνει η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Επιφυλάξεις για τους πυραύλους Taurus

Γερμανία: Τι περιλαμβάνει η νέα στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία – Επιφυλάξεις για τους πυραύλους Taurus

«Προμηθεύουμε την Ουκρανία με περισσότερα πυρομαχικά: εκρηκτικά, βλήματα όλμων, ρουκέτες ναρκών», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Αμυνας

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Αμυνας της Γερμανίας, Μπόρις Πιστόριους, ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την παράδοση νέας στρατιωτικής βοήθειας, ύψους 400 εκατομμυρίων ευρώ, στην Ουκρανία. Οι πύραυλοι «Taurus» δεν περιλαμβάνονται στο πακέτο.

«Προμηθεύουμε την Ουκρανία με περισσότερα πυρομαχικά: εκρηκτικά, βλήματα όλμων, ρουκέτες ναρκών. Τα πυρομαχικά είναι που χρειάζεται περισσότερο η Ουκρανία για τον αμυντικό της αγώνα. Επιπλέον, η Γερμανία θα βοηθήσει με τεθωρακισμένα οχήματα και συστήματα άρσης ναρκοπεδίων και, ενόψει του χειμώνα, θα σταλούν επίσης ρούχα και γεννήτριες ηλεκτρισμού και θερμότητας, ενώ έως το τέλος του έτους θα έχουν εκπαιδευθεί στη Γερμανία τουλάχιστον 10.000 Ουκρανοί στρατιώτες», δήλωσε ο κ. Πιστόριους στην εφημερίδα BILD λίγο πριν από τη συνάντηση των υπουργών Αμυνας της Ομάδας Επαφής για την Ουκρανία, η οποία πραγματοποιείται σήμερα στη βάση του Ράμσταϊν. Ο κ. Πιστόριους δεν θα λάβει ωστόσο μέρος στη συνάντηση, καθώς είναι θετικός στον κορωνοϊό.

Επιφυλάξεις για τους πυραύλους «Taurus»

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στους πυραύλους κρουζ «Taurus» που έχει ζητήσει το Κίεβο, ο Γερμανός υπουργός Αμυνας εξήγησε ότι δεν έχει ακόμη ληφθεί σχετική απόφαση.

«Μένει να διευκρινιστεί εάν οι συγκεκριμένοι πύραυλοι μπορούν να χρησιμοποιηθούν και χωρίς την υποστήριξη των στρατιωτών της Bundeswehr», πρόσθεσε ο κ. Πιστόριους.

Η γερμανική πλευρά εμφανίζεται επιφυλακτική στην παράδοση του υπερσύγχρονου γερμανο-σουηδικής κατασκευής πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς αέρος – εδάφους «Taurus» και στο παρελθόν είχε απορρίψει ανάλογο αίτημα, υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης του πολέμου, εφόσον πλήττονταν στόχοι εντός της ρωσικής επικράτειας.

Η Γερμανία έχει από την αρχή του έτους διαθέσει στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει εγκρίνει άδειες εξοπλιστικών προγραμμάτων ύψους 10 δισεκατομμυρίων για τα επόμενα έτη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή