Ουκρανία: Νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων τη νύχτα με νεκρούς και τραυματίες

Ουκρανία: Νέο μπαράζ ρωσικών επιθέσεων τη νύχτα με νεκρούς και τραυματίες

«Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε τις συνοικίες κατοικιών της Χερσώνας (...) Στο στάδιο αυτό γνωρίζουμε για τον θάνατο δύο αμάχων», δήλωσε ο κυβερνήτης της περιοχής

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πόλεις της Ουκρανίας επλήγησαν από ρωσικούς πυραύλους στη διάρκεια της περασμένης νύκτας, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν στη Χερσώνα και επτά να τραυματισθούν στο Κίεβο από πτώση συντριμμιών, ανακοίνωσαν οι αρχές.

«Ο ρωσικός στρατός βομβάρδισε τις συνοικίες κατοικιών της Χερσώνας (…). Στο στάδιο αυτό γνωρίζουμε για τον θάνατο δύο αμάχων», έγραψε ο κυβερνήτης Ολεκσάντρ Προκούντιν στην πλατφόρμα Telegram, προσθέτοντας πως τέσσερις άνθρωποι μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ο ένας από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση, ενώ ένας πέμπτος δέχθηκε φροντίδες επιτόπου.

Ο Προκούντιν διευκρίνισε αργότερα πως οι δύο νεκροί ήταν άνδρες ηλικίας 29 και 41 ετών, ένοικοι μιας πολυκατοικίας.

Επτά τραυματίες στο Κίεβο

Ουκρανικές πόλεις έγιναν μέσα στη νύχτα στόχοι ρωσικών επιθέσεων, μεταξύ των οποίων η πρωτεύουσα Κίεβο, όπου επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν, σύμφωνα με τον δήμαρχο Βιτάλι Κλίτσκο.

«Σύμφωνα με τις λεπτομερείς πληροφορίες των γιατρών, επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν στην περιφέρεια Νταρνίτσκιι. Τρεις εξ αυτών νοσηλεύονται. Σε τέσσερις παρασχέθηκαν φροντίδες επιτόπου», έγραψε ο Κλίτσκο στην Telegram, διευκρινίζοντας πως ένα 9χρονο κοριτσάκι είναι μεταξύ αυτών που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας Σέργκιι Πόπκο ανέφερε, κι αυτός μέσω της πλατφόρμας Telegram, πως συντρίμμια ρωσικών πυραύλων που καταρρίφθηκαν έπεσαν στις περιφέρειες Γκολοσιίβσκιι, Νταρνίτσκιι, Σεβτσενκίβσκιι και Ντεσνιάνσκιι.

«Περισσότεροι από 20 εχθρικοί στόχοι καταστράφηκαν από την αντιαεροπορική άμυνα», συνέχισε ο Πόπκο σε άλλο μήνυμά του, αναφέροντας πως η Ρωσία επιτέθηκε με «πυραύλους κρουζ».

Ξενοδοχείο επλήγη από πύραυλο στο Τσερκάσι

Επτά άνθρωποι τραυματίσθηκαν επίσης στην πόλη Τσερκάσι, νότια του Κιέβου, όπου ένα ξενοδοχείο επλήγη από πύραυλο, έγραψε στην Telegram ο υπουργός Εσωτερικών Ιγκόρ Κλιμένκο, προσθέτοντας πως η περιφέρεια Ρίβνε (βορειοδυτική Ουκρανία) υπέστη επίσης ζημιές.

Η ανατολική πόλη του Χαρκόβου, κοντά στα ρωσικά σύνορα, βομβαρδίσθηκε επίσης, σύμφωνα με το δήμαρχο Ιγκόρ Τερέχοφ, ο οποίος έκανε λόγο για δύο τραυματίες που νοσηλεύονται.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης, Ολεγκ Σινεγκούμποφ, έκανε λόγο για «έξι πλήγματα (…) συγκεκριμένα στην περιφέρεια Σλομπίντσκιι». Πολιτικές υποδομές υπέστησαν ζημιές, πρόσθεσε.

Επιθέσεις και στη Λβιβ

Η περιφέρεια του Λβιβ, στη βορειοδυτική Ουκρανία, επλήγη επίσης, ανακοίνωσε ο κυβερνήτης Μακσίμ Κοζίτσκιι.

Διευκρίνισε πως τρεις πύραυλοι έπληξαν το Ντοχόμπιτς, κοντά στην πόλη του Λβιβ, αλλά δεν ήταν σε θέση να δώσει πληροφορίες για ενδεχόμενα θύματα.

Οι επιθέσεις αυτές σημειώθηκαν μερικές ώρες αφού η Μόσχα διαβεβαίωσε πως κατέρριψε 22 ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην προσαρτημένη Κριμαία, πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα, καθώς και στις περιφέρειες του Μπελγκορόντ και του Ορέλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή