Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε Χερσώνα, Οδησσό

Ουκρανία: Τουλάχιστον δύο νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε Χερσώνα, Οδησσό

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε την Κυριακή και τα ξημερώματα της Δευτέρας περιοχές στη νότια Ουκρανία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ρωσικό πυροβολικό έπληξε την Κυριακή και τα ξημερώματα της Δευτέρας περιοχές στη νότια Ουκρανία στοχεύοντας τη Χερσώνα και την Οδησσό, μεταξύ άλλων, και προκαλώντας τον θάνατο δύο ανθρώπων, καθώς και πολλούς τραυματισμούς αμάχων.

Την Κυριακή επλήγησαν περιοχές της Χερσώνας, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να σκοτωθούν και άλλοι οκτώ να τραυματιστούν, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές της περιφέρειας.

Ο περιφερειάρχης Χερσώνας, Ολεξάντρ Προκούντιν, έγραψε σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Telegram ότι οβίδες προερχόμενες από την ανατολική όχθη του Δνείπερου –η οποία ελέγχεται από τις ρωσικές δυνάμεις– έπληξαν σπίτια στην πόλη Μπερισλάβ, η οποία βρίσκεται στην αντίπερα όχθη του ποταμού. Μία νεκρή και τρεις τραυματίες είναι ο απολογισμός της επίθεσης, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κ. Προκούντιν ανέφερε επίσης πως ένας 67χρονος σκοτώθηκε από ρωσικό πλήγμα σε γειτονικό χωριό.

Στην πόλη της Χερσώνας, πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν και κτίρια υπέστησαν σημαντικές υλικές ζημιές.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ο οποίος επέστρεψε στην πατρίδα του μετά την ολοκλήρωση των επισκέψεών του σε ΗΠΑ και Καναδά, επαίνεσε τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις για τις επιτυχίες τους στη διάρκεια της αντεπίθεσης που ξεκίνησε πριν από περίπου τρεις μήνες, χωρίς όμως να αναφερθεί σε απελευθέρωση εδαφών.

Οι ρωσικές δυνάμεις εγκατέλειψαν τις θέσεις τους στη δυτική όχθη του Δνείπερου και στην πόλη Χερσώνα, στα τέλη του προηγούμενου έτους.

Στις λιμενικές υποδομές της Οδησσού

Επιπλέον μία γυναίκα τραυματίστηκε και λιμενικές υποδομές καταστράφηκαν από την επίθεση της Ρωσίας με πυραύλους και drones στη διάρκεια της νύχτας, ανέφερε νωρίς το πρωί της Δευτέρας ο Ολεχ Κιπέρ, κυβερνήτης της Οδησσού, που βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της Ουκρανίας.

Φωτιά ξέσπασε σε μη κατοικημένο κτίριο στην πόλη της Οδησσού, που είναι το διοικητικό κέντρο της ευρύτερης περιοχής της Οδησσού, ως συνέπεια των επιθέσεων, αλλά κατασβέστηκε εγκαίρως, ανέφερε ο κ. Κιπέρ στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Το Γενικό Επιτελείο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας γνωστοποίησε νωρίτερα ότι αποκρούστηκαν ρωσικές επιθέσεις εναντίον δύο χωριών κοντά στην πόλη Μπαχμούτ, καθώς το Κίεβο προσπαθεί να απελευθερώσει εδάφη που κατέλαβαν οι δυνάμεις της Μόσχας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή