Βρήκε τη γάτα της μετά από 11 χρόνια – «Είμαι ακόμα σε σοκ»

Βρήκε τη γάτα της μετά από 11 χρόνια – «Είμαι ακόμα σε σοκ»

«Φτερνιζόταν και αγκομαχούσε και οι άνθρωποι που την πήγαν στον γιατρό, φοβούνταν πως δεν θα επιβίωνε άλλον έναν χειμώνα έξω»

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεραυνοβολημένη η  Σάιαν Σέξτον άκουγε τον κτηνίατρο να την ενημερώνει πως η γάτα που είχε χάσει πριν από 11 χρόνια, βρέθηκε! 

Η Ντέζι φάνηκε πως δεν άντεξε την αλλαγή: Όταν η κηδεμόνας της μετακόμισε από το Ντόρσετ στο Κέρφιλι της Μεγάλης Βρετανίας το 2012, η γάτα κάποια στιγμή εξαφανίστηκε. 

Την περασμένη εβδομάδα η 43χρονη έλαβε ένα τηλεφώνημα από κτηνίατρο που την ενημέρωνε πως στην κλινική του είχε μεταφερθεί μια τσιπαρισμένη γάτα τα στοιχεία της οποίας «έδειχναν» την ίδια. 

«Βρίσκομαι ακόμη σε σοκ» παραδέχεται η Σέξτον. 

Βρήκε τη γάτα της μετά από 11 χρόνια – «Είμαι ακόμα σε σοκ»-1
H Ντέζι χάθηκε όταν ήταν έξι χρόνων, οπότε σήμερα στα 17 της θεωρείται σχετικά «γριούλα» – Φωτ.: Sian Sexton/BBC

Η Σέξτον που στο μεταξύ είχε ξαναμετακομίσει στο Ρινταφελάιν, ενημερώθηκε πως η Ντέζι ζούσε σαν αδέσποτη στο Κέρφιλι για πάνω από μια δεκαετία.

Η γατούλα μεταφέρθηκε στον κτηνίατρο από ντόπιους που ανησύχησαν για την κατάστασή της. 

«Φτερνιζόταν και αγκομαχούσε και οι άνθρωποι που την πήγαν στον γιατρό, φοβούνταν πως δεν θα επιβίωνε άλλον έναν χειμώνα έξω» σημείωσε η Σέξτον. 

Στα 17 της χρόνια, καθώς είναι συνομήλικη με την αδερφή της Ντόρι την οποία εξακολουθεί να έχει η Σέξτον, η Ντέζι έχει ρινοτραχειίτιδα και ανταποκρίνεται καλά στην αγωγή. 

Βρήκε τη γάτα της μετά από 11 χρόνια – «Είμαι ακόμα σε σοκ»-2
H Ντέζι βρέθηκε ταλαιπωρημένη και σε κακή κατάσταση από ντόπιους που τη μετέφεραν στον κτηνίατρο – Φωτ.: Sian Sexton/BBC

«Κατάφερε να επιβιώσει όλον αυτόν τον καιρό και τώρα, στα τελευταία της, επιτέλους είναι μαζί μας. Ευτυχώς, μπορεί να ζήσει την υπόλοιπη ζωή της με εμάς» πρόσθεσε η 43χρονη. 

Μόλις η Ντέζι αναρρώσει πλήρως, θα επιστρέψει στο πρώτο της σπιτικό, βλέποντας ξανά την αδερφή της, αλλά και τους νέους τετράποδους συγκατοίκους της, Τάιλι και Σπαρκλ.

«Θα είναι πραγματικά ενδιαφέρον να τις ξανασυστήσω. Αναρωτιέμαι αν αναγνωρίζουν η μία την άλλη ακόμα» παραδέχεται η Σέξτον. 

Όπως είπε, η Ντέζι εξακολουθεί να είναι «πολύ τρυφερή» και να ζητά προσοχή, παρότι τόσα χρόνια ζούσε στο δρόμο. 

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT