Το Ιράκ «απορρίπτει τα τουρκικά πλήγματα» στην περιοχή του Κουρδιστάν

Το Ιράκ «απορρίπτει τα τουρκικά πλήγματα» στην περιοχή του Κουρδιστάν

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ που κατέστρεψαν 20 στόχους

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Ιράκ «απορρίπτει τις επανειλημμένες τουρκικές αεροπορικές επιδρομές, καθώς και την παρουσία τουρκικών βάσεων στην περιοχή του Κουρδιστάν, και ελπίζει να καταλήξει σε συμφωνία με την Aγκυρα για την επίλυση του προβλήματος», όπως δήλωσε ο Ιρακινός πρόεδρος Αμπντούλ-Λατίφ Ρασίντ σήμερα, Δευτέρα.

Η Τουρκία ανακοίνωσε την Κυριακή ότι πραγματοποίησε αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ που κατέστρεψαν 20 στόχους.

Οι στόχοι ανήκουν στο παράνομο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο φέρεται να ενορχήστρωσε την πρώτη βομβιστική επίθεση στην Αγκυρα έπειτα από χρόνια.

«Οι τουρκικές παραβιάσεις απορρίπτονται»

Η Τουρκία θεωρεί το PKK τρομοκρατική οργάνωση και πραγματοποιεί τακτικά αεροπορικές επιδρομές στο βόρειο Ιράκ, το οποίο βρίσκεται εδώ και καιρό εκτός του άμεσου ελέγχου της κυβέρνησης της Βαγδάτης.

Η Τουρκία έχει επίσης στείλει κομάντος και έχει δημιουργήσει στρατιωτικές βάσεις στο ιρακινό έδαφος για να υποστηρίξει τις επιθέσεις της.

«Αυτές οι παραβιάσεις απορρίπτονται από τον ιρακινό λαό, την περιοχή (του Κουρδιστάν) και όλους τους κατοίκους του Ιράκ», δήλωσε ο Ρασίντ σε συνέντευξή του στο σαουδαραβικό κρατικό ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο Al-Hadath, σύντομο απόσπασμα της οποίας προβλήθηκε σήμερα.

Δεν ήταν σαφές αν η συνέντευξη γυρίστηκε πριν ή μετά τις τουρκικές αεροπορικές επιδρομές της Κυριακής.

Οι επιδρομές «σκοτώνουν αμάχους»

Ο Ρασίντ δήλωσε ότι οι επιδρομές σκοτώνουν μερικές φορές αμάχους, συμπεριλαμβανομένων ανθρώπων που επισκέπτονται την περιοχή και «γίνονται θύματα των τουρκικών βομβαρδισμών».

Η Τουρκία έχει αρνηθεί ότι στοχεύει αμάχους και υποστηρίζει ότι εργάζεται για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων μέσω του συντονισμού της με τις ιρακινές αρχές.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή