Νίγηρας: Δεκάδες στρατιώτες νεκροί σε μάχη με αντάρτες

Νίγηρας: Δεκάδες στρατιώτες νεκροί σε μάχη με αντάρτες

Δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση στον στρατό

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον 29 στρατιώτες του Νίγηρα σκοτώθηκαν σε επίθεση από ένοπλους αντάρτες κοντά στα σύνορα με το Μάλι, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της στρατοκρατούμενης χώρας της Δυτικής Αφρικής αργά τη Δευτέρα.

«Ο προσωρινός απολογισμός της επίθεσης είναι ο εξής, 29 στρατιώτες έπεσαν στη μάχη και δύο τραυματίστηκαν», ανέφερε η δήλωση, που μεταδόθηκε από την εθνική τηλεόραση του Νίγηρα, προσθέτοντας ότι αρκετές δεκάδες αντάρτες σκοτώθηκαν.

Το υπουργείο Αμυνας δεν είπε ποια ομάδα ανταρτών ήταν υπεύθυνη για την επίθεση κατά του στρατού.

Αυτή η επίθεση ήταν μία από τις πιο θανατηφόρες από τότε που ο στρατός κατέλαβε την εξουσία με πραξικόπημα τον Ιούλιο.

Ο Νίγηρας, όπως και οι γείτονες του Μάλι και Μπουρκίνα Φάσο, πολεμά μαχητές που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος. Πρόκειται για οργανώσεις ανταρτών που έχουν σκοτώσει χιλιάδες και έχουν εκτοπίσει πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους στην ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ στη Δυτική Αφρική.

Το υπουργείο Αμυνας του Νίγηρα ανέφερε ότι οι στρατιώτες επέστρεφαν από επιχειρήσεις εναντίον των μαχητών όταν έγιναν στόχος περισσότερων από 100 επιτιθέμενων σε οχήματα και μοτοσικλέτες χρησιμοποιώντας εκρηκτικούς μηχανισμούς και βομβιστές αυτοκτονίας.

Στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο εθνικό πένθος, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: Reuters, France 24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT