«Πυρά» Ερντογάν κατά Δύσης, με φόντο την τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής

«Πυρά» Ερντογάν κατά Δύσης, με φόντο την τρομοκρατική επίθεση της Κυριακής

«Αν αυτοί οι δολοφόνοι δεν είχαν “εξουδετερωθεί” και είχαν διαφύγει στο εξωτερικό, θα τους είχαν προστατέψει ως πολιτικούς πρόσφυγες», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος, αναφερόμενος στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την Κυριακή έξω από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών στην Αγκυρα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αν αυτοί οι δολοφόνοι δεν είχαν “εξουδετερωθεί” και είχαν διαφύγει με κάποιον τρόπο στο εξωτερικό, θα τους είχαν προστατέψει ως πολιτικούς πρόσφυγες και κάποιοι θα τους είχαν κορόνα στο κεφάλι τους», υποστήριξε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σήμερα από το βήμα ομιλίας του, αναφερόμενος στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης που σημειώθηκε την περασμένη Κυριακή έξω από το τουρκικό υπουργείο Εσωτερικών στην Αγκυρα.

Με αφορμή το εν λόγω τρομοκρατικό χτύπημα, την ευθύνη για το οποίο ανέλαβε ομάδα προσκείμενη στο PKK, ο Τούρκος ηγέτης επέκρινε σήμερα τις χώρες της Δύσης με την κατηγορία ότι εκείνες δεν ανταποκρίνονται, όπως και όσο θα έπρεπε, στις αντιτρομοκρατικές ανησυχίες της Τουρκίας.    

«Κάποιοι φίλοι μας που καταδικάζουν σήμερα την τρομοκρατική επίθεση, το πιο πιθανό είναι ότι δυστυχώς δεν θα ανταποκρίνονταν σε ένα τουρκικό αίτημα για την έκδοση» αυτών των τρομοκρατών, δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης, υπογραμμίζοντας ότι η Αγκυρα θέλει να δει να γίνονται συγκεκριμένα βήματα από τους φίλους της Τουρκίας που συμμερίζονται τον πόνο της.

«Η χώρα μας στοχοποιείται λόγω της γεωγραφικής της θέσης καθώς βρίσκεται εν μέσω παγκόσμιων συγκρούσεων εξουσίας», προσέθεσε ο κ. Ερντογάν, καταγγέλλοντας την «προστασία που παρέχουν δυτικές χώρες, κάτω από τον μανδύα του πολιτικού πρόσφυγα, σε φυγόδικους οι οποίοι βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα στην Τουρκία και συμμετέχουν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες». Στο ίδιο πλαίσιο, ο Τούρκος πρόεδρος άφησε μάλιστα αιχμές κατά του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) αναφέροντας ότι «έχουν χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο και κάποια δικαστήρια».   

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή