Πούτιν: Θραύσματα χειροβομβίδων στα συντρίμμια του αεροσκάφους του Πριγκόζιν

Πούτιν: Θραύσματα χειροβομβίδων στα συντρίμμια του αεροσκάφους του Πριγκόζιν

Θραύσματα χειροβομβίδων βρέθηκαν σε πτώματα επιβατών που σκοτώθηκαν τον Αύγουστο, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος του Γεβγκένι Πρισκόζι, υποστήριξε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θραύσματα χειροβομβίδων βρέθηκαν σε πτώματα επιβατών που σκοτώθηκαν τον Αύγουστο, όταν συνετρίβη το αεροσκάφος του Γεβγκένι Πρισκόζι, υποστήριξε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι το αεροσκάφος δεν είχε δεχθεί εξωτερικά πυρά. 

Ο Πούτιν δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πυρηνικών δοκιμών

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι «η Δύση έχει χάσει την επαφή της με την πραγματικότητα» στον πόλεμο της Ουκρανίας και προειδοποίησε ότι εάν οι δυτικοί ηγέτες δεν θυμούνται πώς συμβιβάζεσαι, τότε ο κόσμος θα δει πού οδηγεί μια τέτοια αλαζονεία.

Στην ετήσια ομιλία του στη Λέσχη Συζήτησης Valdai, στο Σότσι, ο Ρώσος πρόεδρος μοιράστηκε τις σκέψεις του πάνω σε μία γκάμα θεμάτων, που κυρίως περιστρέφονταν γύρω από τη σύγκρουση στην Ουκρανία και τον τρόπο που ο ίδιος ερμηνεύει την πραγματικότητα.

Σε μία αποστροφή της ομιλίας του, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πυρηνικών δοκιμών, υπογραμμίζοντας ότι «δεν είμαι έτοιμος να πω αν χρειάζεται να κάνουμε πυρηνικές δοκιμές ή όχι», για να προσθέσει στη συνέχεια: «Θεωρητικά, θα μπορούσαμε να ανακαλέσουμε τη ρωσική επικύρωση της συνθήκης απαγόρευσης πυρηνικών δοκιμών».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ήταν ακόμα πιο εύγλωττος: «Αν η Ρωσία δεχτεί επίθεση δεν υπάρχουν πιθανότητες επιβίωσης για κανέναν».

Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή