«Εντονη» η επικοινωνία Φιντάν – Μπλίνκεν για το drone, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά

«Εντονη» η επικοινωνία Φιντάν – Μπλίνκεν για το drone, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά

Oπως αναφέρει η τουρκική πλευρά, ο Χακάν Φιντάν υπογράμμισε, απευθυνόμενος «σε έντονο ύφος» στον Αμερικανό ομόλογό του, ότι οι ΗΠΑ ως σύμμαχος της Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν να συνεργάζονται με το YPG στη βόρεια Συρία

31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, είχε τηλεφωνική επικοινωνία σήμερα με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ Αντονι Μπλίνκεν, με θέμα το περιστατικό με το τουρκικό drone που καταρρίφθηκε από τις αμερικανικές δυνάμεις στη Συρία.  

Oπως αναφέρει η τουρκική πλευρά, ο Χακάν Φιντάν υπογράμμισε, απευθυνόμενος «σε έντονο ύφος» στον Αμερικανό ομόλογό του, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ως σύμμαχος της Τουρκίας θα πρέπει να σταματήσουν να συνεργάζονται με την –«τρομοκρατική» σύμφωνα με την Αγκυρα– οργάνωση YPG στη βόρεια Συρία. Στο ίδιο πνεύμα, ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας φέρεται να υποστήριξε ότι «οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις της Τουρκίας στο Ιράκ και στη Συρία θα συνεχιστούν κατά τρόπο αποφασιστικό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή