Κατακραυγή για την εγκατάλειψη 140 γάτων σε έρημο του Αμπού Ντάμπι – Δεκάδες πέθαναν εγκλωβισμένες σε κλουβιά

Κατακραυγή για την εγκατάλειψη 140 γάτων σε έρημο του Αμπού Ντάμπι – Δεκάδες πέθαναν εγκλωβισμένες σε κλουβιά

Η PETA προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για πληροφορίες «που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό αυτών που παράτησαν τις γάτες στην έρημο»

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διεθνή κατακραυγή και έρευνα από την κυβέρνηση προκάλεσε η εγκατάλειψη δεκάδων γατών σε έρημο του Αμπού Ντάμπι. 

Γάτες κάθε ράτσας εγκαταλείφθηκαν μέσα στα κλουβιά τους, όπου βρήκαν βασανιστικό θάνατο, ή αφέθηκαν ελεύθερες στην έρημο χωρίς νερό, φαγητό και σκιά, σύμφωνα με τον Τσικού Σεργκίλ, που συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης των ζώων. 

Οπως μεταδίδει το CNN, τα ζώα εγκαταλείφθηκαν κοντά στο κρατικό καταφύγιο ζώων του Αμπού Ντάμπι. Για το συμβάν το καταφύγιο δήλωσε άγνοια, αρνούμενο να σχολιάσει περαιτέρω. 

Οι ομάδες διάσωσης περισυνέλεξαν 50 νεκρές γάτες, ενώ μετέφεραν 95 ζωντανές, αν και σε κακή κατάσταση, αποστεωμένες και αφυδατωμένες. Εντόπισαν ακόμη ένα γκόλντεν ρετρίβερ ζωντανό και ένα χάσκι νεκρό. Κάποια από τα ζώα ήταν τσιπαρισμένα. 

Σημειώνεται πως μέσα στην πόλη του Αμπού Ντάμπι οι θερμοκρασίες της εποχής ξεπερνούν τους 40 βαθμούς Κελσίου, με τον υδράργυρο να κυμαίνεται υψηλότερα στην έρημο. 

Το επεισόδιο αυτό μαζικής εγκατάλειψης προκάλεσε έντονες επικρίσεις από ακτιβιστές και οργανώσεις για την προστασία των ζώων. 

Η PETA προσφέρει αμοιβή 5.000 δολαρίων για πληροφορίες «που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό αυτών που παράτησαν τις γάτες στην έρημο», γνωστοποίησε μέσω CNN ο αντιπρόεδρος της οργάνωσης, Τζέιοσον Μπέικερ. 

«Αυτή η πράξη αγριότητας δεν πρέπει να μπει κάτω από το χαλί… Η λύση για την κρίση αδέσποτων ζώων είναι η στείρωση και η υιοθέτηση από καταφύγια που είναι υποστελεχωμένα και με υπερφορτωμένα με ευθύνες, τα οποία η PETA Asia ζητά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα εδώ και χρόνια», είπε ο Μπέικερ. 

«Οι χώροι απόρριψης ζώων» είναι ευρέως διαδεδομένοι στο Αμπού Ντάμπι και το Ντουμπάι και αυτό δεν ήταν μεμονωμένο συμβάν, κατήγγειλε σε ανακοίνωσή του ο Διεθνής Οργανισμός Προστασίας των Ζώων (OIPA). 

Από την πλευρά του, το αρμόδιο υπουργείο της κυβέρνησης δεσμεύτηκε για τη διερεύνηση του περιστατικού και επιβολή κυρώσεων στους υπεύθυνους. 

Πηγή: CNN

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT