Εκκληση Πάπα για άρση του αποκλεισμού της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων

Εκκληση Πάπα για άρση του αποκλεισμού της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων

Κάλεσμα για συγκράτηση απηύθηνε στις αντιμαχόμενες πλευρές στη Μέση Ανατολή ο Πάπας Φραγκίσκος

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κάλεσμα για συγκράτηση απηύθηνε στις αντιμαχόμενες πλευρές στη Μέση Ανατολή ο Πάπας Φραγκίσκος, σήμερα Τετάρτη, ζητώντας την άρση του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας για το καλό των αμάχων και την άμεση απελευθέρωση των δεκάδων Ισραηλινών ομήρων που έχει στα χέρια της η Χαμάς.

«Προσεύχομαι για εκείνες τις οικογένειες που είδαν μια γιορτή να μετατρέπεται σε ημέρα πένθους και ζητώ να απελευθερωθούν αμέσως οι όμηροι», είπε στο εβδομαδιαίο του μήνυμα.

Αναφερόμενος στην απάντηση του Ισραήλ στη Χαμάς, ο Ποντίφικας είπε: «Είναι δικαίωμα όσων δέχονται επίθεση να αμυνθούν, αλλά με ανησυχεί πολύ η ολοκληρωτική πολιορκία στην οποία ζουν οι Παλαιστίνιοι στη Γάζα, όπου υπήρξαν επίσης πολλά αθώα θύματα».

Ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας τόνισε ότι η τρομοκρατία και ο εξτρεμισμός τροφοδοτούν το μίσος, ενώ η βία και η εκδίκηση προκαλούν σε όλους οδύνη.

Χθες έγινε γνωστό ότι ο Πάπας είναι σε συνεχή επαφή με καθολικούς ιερείς στη Μέση Ανατολή που τον ενημερώνουν διαρκώς για τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Ιδιαιτέρως ο ιερέας της ενορίας της Γάζας Γκάμπριελ Ρομανέλι έλαβε δύο τηλεφωνήματα από τον Φραγκίσκο από τότε που ξεκίνησαν οι εχθροπραξίες το Σαββατοκύριακο.

Ο Πάπας «εξέφρασε το ενδιαφέρον του και τις προσευχές του» και «τον ευχαριστήσαμε για την έκκλησή του για κατάπαυση του πυρός και ενάντια σε κάθε βία, κάθε τρομοκρατία και κάθε πόλεμο», είπε ο πατήρ Ρομανέλι στον ιστότοπο Vatican News.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT