Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο

Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο

Η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε πυραύλους ακριβείας κατά του Ισραήλ σήμερα, Τετάρτη, τονίζοντας ότι επρόκειτο για απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο προς ισραηλινό στρατιωτικό φυλάκιο στα σύνορα, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Ο αντιαρματικός πύραυλος χτύπησε κοντά στο χωριό Αραμπ Αλ-Αράμσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η περιοχή βρίσκεται στην άλλη άκρη του Ισραήλ σε σχέση με το σημείο από όπου η Χαμάς εξαπολύει τις επιθέσεις της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ξεσπούν βίαια επεισόδια στα σύνορα με τον Λίβανο τις τελευταίες ημέρες.

«Απάντηση» σε ισραηλινές επιθέσεις

Νέα πυραυλική επίθεση κατά του Ισραήλ από τον Λίβανο-1

Εν τω μεταξύ, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε ότι είναι υπεύθυνη για την εκτόξευση πυραύλων ακριβείας κατά του Ισραήλ σήμερα, Τετάρτη, τονίζοντας ότι ήταν απάντηση στις ισραηλινές επιθέσεις αυτής της εβδομάδας που είχαν ως αποτέλεσμα τον θάνατο τριών μελών της.

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι δέχτηκε πυρά σήμερα Τετάρτη, καθώς και ότι είχε αρχίσει να αντεπιτίθεται στον Λίβανο.

Υποστήριξη από το Ιράν

Η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν και έχει χαρακτηριστεί τρομοκρατική οργάνωση από το Ισραήλ και μεγάλο μέρος της Δύσης, έχει εκτοξεύσει επανειλημμένα ρουκέτες κατά του Ισραήλ από τότε που η Χαμάς ξεκίνησε την επίθεσή της.

Η Χεζμπολάχ του Λιβάνου εκτόξευσε κατευθυνόμενο πύραυλο κατά ισραηλινού άρματος μάχης, ενώ δημοσιοποίησε βίντεο από την καταστροφή. Η Χαμάς ανακοίνωσε επίσης ότι εκτόξευσε ομοβροντία ρουκετών κατά του Ισραήλ.

Με πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT