Ρεύμα μόνο από γεννήτριες πλέον στη Γάζα

Ρεύμα μόνο από γεννήτριες πλέον στη Γάζα

Ξέμεινε από καύσιμα ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Γάζας εν μέσω του ισραηλινού αποκλεισμού από στεριά, θάλασσα και αέρα

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο μοναδικός σταθμός ηλεκτροπαραγωγής της Γάζας ξέμεινε πλέον από καύσιμα με αποτέλεσμα να σταματήσει η λειτουργία του, αφού το Ισραήλ έχει διακόψει πλήρως τις προμήθειες, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Ενέργειας. Οι εκατομμύρια κάτοικοι του παλαιστινιακού θύλακα θα έχουν στο εξής πρόσβαση σε ρεύμα μόνο με γεννήτριες, οι οποίες όμως λειτουργούν με καύσιμα που βρίσκονται σε έλλειψη.

Περίπου 2,3 εκατομμύρια Παλαιστίνιοι ζουν στη Λωρίδα της Γάζας, μία από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του πλανήτη, στην οποία το Ισραήλ διατηρεί αυστηρό αποκλεισμό από το 2007. Τα τελευταία 24ωρα ο Ισραηλινός υπουργός Aμυνας διέταξε την «πλήρη πολιορκία» της περιοχής. «Δεν θα υπάρχει ρεύμα, φαγητό, ούτε καύσιμα. Πολεμάμε ανθρώπινα κτήνη και ενεργούμε αναλόγως», διαμήνυσε προχθές. 

Ο πυκνοκατοικημένος παλαιστινιακός θύλακoς παραμένει έως σήμερα υπό πλήρη πολιορκία από στεριά, θάλασσα και αέρα, με τους εσωτερικά εκτοπισμένους να ξεπερνούν τους 260.000. Μαρτυρίες από κατοίκους της Λωρίδας της Γάζας στο CNN περιγράφουν μια ανθρωπιστική κρίση εν εξελίξει με πολλούς να μην έχουν πρόσβαση σε νερό, τρόφιμα, καύσιμα και ηλεκτρικό ρεύμα. 

Σημειώνεται ότι ο αριθμός των νεκρών Ισραηλινών έχει εκτοξευθεί στους 1.200 και των Παλαιστινίων στους 1.055 από την έναρξη της επίθεσης της Χαμάς το Σάββατο, ενώ θολό είναι το τοπίο για τον αριθμό των πολιτών τρίτων χωρών που έχουν σκοτωθεί, κρατούνται όμηροι ή χρήζουν ιατρικής περίθαλψης και βοήθειας.

Πηγή: Guardian

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή