BBC: Οι οιωνοί για την επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότεροι

BBC: Οι οιωνοί για την επίσκεψη Μπάιντεν στο Ισραήλ δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότεροι

Στο μεταξύ, το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι έχουν επιδοθεί σε νέο «πόλεμο» δηλώσεων σχετικά με όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Αλ Αλι στη Γάζα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τζο Μπάιντεν πρόκειται να φτάσει στο Ισραήλ τις επόμενες ώρες. Οι οιωνοί για την επίσκεψη του Αμερικανού προέδρου, ωστόσο, δεν θα μπορούσαν να είναι χειρότεροι, αναφέρει σε σύντομη ανάλυσή του το BBC.

Στο μεταξύ, το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι έχουν επιδοθεί σε νέο «πόλεμο» δηλώσεων σχετικά με όσα συνέβησαν χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Αλ Αλι στη Γάζα.

Από τη χθεσινή επίθεση εκτιμάται ότι σκοτώθηκαν έως και 500 άνθρωποι, τόσο ασθενείς όσο και άτομα που βρίσκονταν στους χώρους του νοσοκομείου, θεωρώντας ότι εκεί θα ήταν ασφαλείς.

Από την πλευρά του, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κατηγόρησε το Ισραήλ, χαρακτηρίζοντας την επίθεση «ασυγχώρητο έγκλημα», και κήρυξε τριήμερο πένθος.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι επιμένουν ότι το μακελειό προκλήθηκε από παλαιστινιακό πύραυλο που δεν εκτοξεύτηκε σωστά. Δεσμεύθηκαν μάλιστα να παράσχουν στοιχεία για να υποστηρίξουν τον ισχυρισμό τους. Σε όλη την περιοχή, εξαγριωμένοι διαδηλωτές έχουν βγει στους δρόμους.

Στη Δυτική Οχθη, οι Παλαιστίνιοι συγκρούστηκαν με τις δικές τους δυνάμεις ασφαλείας, πετώντας πέτρες και φωνάζοντας συνθήματα κατά του Αμπάς, τον οποίο πολλοί κατηγορούν ότι δεν μπορεί να τους προστατεύσει. Υπήρξαν μάλιστα διαδηλώσεις και στον Λίβανο, στην Ιορδανία, τη Λιβύη και στο Ιράν.

Μιλώντας στο Πεκίνο, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός, για να σταματήσουν αυτά που περιέγραψε ως δεινά πρωτοφανών διαστάσεων.

Πηγή: BBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή