Ισραήλ: Αν ήταν δικός μας ο πύραυλος στο νοσοκομείο, θα άνοιγε κρατήρα

Ισραήλ: Αν ήταν δικός μας ο πύραυλος στο νοσοκομείο, θα άνοιγε κρατήρα

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στοιχεία που αποδεικνύουν, κατά τους ισχυρισμούς τους, ότι το πλήγμα στο νοσοκομείο Αλ Αλι δεν ήταν ισραηλινό, αλλά από αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας Ισλαμιστών, έδωσαν στη δημοσιότητα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις το πρωί της Τετάρτης.

Οπως υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των IDF στο Τελ Αβίβ, η εξέταση των εικόνων από ψηλά αποδεικνύει ότι επρόκειτο για ρουκέτα που έφτασε στο πάρκινγκ του νοσοκομείου από κοντά, γι’ αυτό και δεν δημιούργησε κάποιο κρατήρα στην περιοχή, όπως συμβαίνει με τους πυραύλους που όντως εκτοξεύει κατά στόχων της Χαμάς το Ισραήλ.

Επιπλέον θα είχαν πληγεί και γειτονικά κτίρια, πράγμα που δεν συνέβη, τονίστηκε.

Γίνεται μάλιστα σύγκριση με κρατήρες διαμέτρου επτά έως και 19 μέτρων που δημιουργούν οι ισραηλινοί πύραυλοι όταν πέφτουν στο έδαφος, όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Δεν ήταν παρά μία ακόμη από τις 450 περίπου ρουκέτες των Ισλαμιστών που έχουν αποτύχει να φτάσουν στον προορισμό τους για διάφορους λόγους και κατέπεσαν εντός του θυλάκου της Γάζας, ισχυρίζεται το Ισραήλ. Παρέχονται επίσης και εικόνες εκτόξευσης βλήματος εντός της Γάζας λίγο πριν από την έκρηξη στο νοσοκομείο.

Προστίθεται ότι με το που αντιλήφθηκαν οι Ισλαμιστές της Χαμάς ότι βλήμα του Ισλαμικού Ιερού Πολέμου έπληξε το νοσοκομείο τους, έσπευσαν να αρχίσουν ένα κύμα προπαγάνδας ότι επρόκειτο δήθεν για ισραηλινό πλήγμα, χωρίς πάντως να παρουσιάσουν κάποια στοιχεία γι’ αυτό.

Επιπλέον, όπως πρόσθεσε στην ημερήσια ενημέρωση των δημοσιογράφων στα αγγλικά ο ταξίαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, υπάρχουν δύο ανεξάρτητα βίντεο που επιβεβαιώνουν ότι συνέβη αποτυχημένη εκτόξευση ρουκέτας από τη Γάζα, η οποία έφτασε στον χώρο του νοσοκομείου Αλ Αλι.

Η «συνομιλία μεταξύ Παλαιστινίων»

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών δυνάμεων παρουσίασε και –κατά τους ισχυρισμούς του– υποκλαπείσα συνομιλία μεταξύ Παλαιστινίων που λένε ότι έχουν εντοπιστεί θραύσματα της παλαιστινιακής ρουκέτας, και όχι κάποιου ισραηλινού πυραύλου. Τόνισε ότι η αυθεντικότητα της συνομιλίας αυτής έχει ελεγχθεί από τις υπηρεσίες πληροφοριών του Ισραήλ.

«Δυστυχώς πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης έσπευσαν να υιοθετήσουν τους ισχυρισμούς και τα ψέματα της Χαμάς, χωρίς να περιμένουν για τον έλεγχο των στοιχείων», είπε.

Η περίπτωση αυτή δείχνει πως οι ψευδείς καταγγελίες τρομοκρατών κατά του Ισραήλ μπορούν να διασπείρουν το μίσος και να χειροτερέψουν την κατάσταση, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του «Τσάχαλ», όπως αποκαλούνται οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις.

Ισλαμικός Τζιχάντ: Το Ισραήλ ψεύδεται για το νοσοκομείο

Ο παλαιστινιακός Ισλαμικός Ιερός Πόλεμος απάντησε μετά την παρουσίαση στοιχείων από τον ισραηλινό στρατό για τον βομβαρδισμό του νοσοκομείου, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Τελ Αβίβ.

«Το Ισραήλ ψεύδεται, παρουσιάζοντας αντικρουόμενες εκδοχές για την έκρηξη», ανέφερε η Ισλαμική Τζιχάντ.

Πηγή: i24

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή