Ουκρανία: Δύο νεκροί στη Ζαπορίζια από φερόμενη ως ρωσική επίθεση

Ουκρανία: Δύο νεκροί στη Ζαπορίζια από φερόμενη ως ρωσική επίθεση

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν από πυραυλικά πλήγματα κατά της Ζαπορίζια

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τρεις τραυματίστηκαν από ρωσικά πυραυλικά πλήγματα εναντίον της Ζαπορίζια στη νοτιοανατολική Ουκρανία, ανακοίνωσαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι τοπικές αρχές.

«Σήμερα τη νύκτα, μεταξύ 01:33 και 01:48 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας)» η Ρωσία εξαπέλυσε «έξι πυραύλους εναντίον της πόλης Ζαπορίζια», έγραψε στο Telegram ο κυβερνήτης της ημικατεχόμενης περιφέρειας Γιούρι Μαλάσκο, διευκρινίζοντας ότι από τα πλήγματα υπέστησαν ζημιές οκτώ κτίρια κατοικιών.

«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν», επεσήμανε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα σωστικά συνεργεία, από την επίθεση καταστράφηκε μέρος του 3ου και του 5ου ορόφου πενταώροφης πολυκατοικίας. Στις φωτογραφίες που ανήρτησε η ίδια πηγή φαίνεται ένα κτίριο τα τζάμια του οποίου έχουν σπάσει και η πρόσοψή του έχει καταρρεύσει, ενώ συντρίμμια είναι σκορπισμένα στον δρόμο.

Ουκρανία: Δύο νεκροί στη Ζαπορίζια από φερόμενη ως ρωσική επίθεση-1

Νωρίτερα διορισμένος από τη Μόσχα αξιωματούχος στις περιοχές της Ζαπορίζια που ελέγχει η Ρωσία κατηγόρησε τις ουκρανικές δυνάμεις για το πλήγμα.

Στην περιφέρεια Ζαπορίζια βρίσκεται ο μεγαλύτερος πυρηνικός σταθμός τη Ευρώπης, περίπου 50 χιλιόμετρα από την ομώνυμη πόλη, στην Ενέργονταρ. Τον σταθμό έχουν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις.

Η επίθεση αυτή σημειώθηκε αφού το Κίεβο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι χρησιμοποίησε για πρώτη φορά εναντίον της Ρωσίας αμερικανικούς πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς ATACMS, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Παράλληλα οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις ανέλαβαν την ευθύνη για καταστροφικά πλήγματα εναντίον αεροδρομίων του ρωσικού στρατού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή