Εκκενώνονται έξι αεροδρόμια στη Γαλλία έπειτα από απειλές για βόμβα

Εκκενώνονται έξι αεροδρόμια στη Γαλλία έπειτα από απειλές για βόμβα

Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες δημόσιοι χώροι και σημαντικά τοπόσημα της Γαλλίας, αλλά και πολλών ευρωπαϊκών χωρών, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι αεροδρόμια της Γαλλίας και ένα του Βελγίου εκκενώθηκαν σήμερα για λόγους ασφαλείας έπειτα από απειλές για βόμβα, ενώ για τρίτη φορά σε διάστημα πέντε ημερών δόθηκε εντολή εκκένωσης για τα ανάκτορα των Βερσαλλιών.

Σύμφωνα με τo Γαλλικό Πρακτορείο (AFP), πρόκειται για τα αεροδρόμια της Λιλ, της Λυών, της Ναντ, της Τουλούζης, της Νίκαιας και του Μποβέ. Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται τη Γαλλική Υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, οκτώ είναι τα αεροδρόμια που αντιμετώπισαν έκτακτες καταστάσεις σήμερα. 

Οπως μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο ΒFMTV, αυτή τη στιγμή δεν πραγματοποιείται καμία απογείωση από τα συγκεκριμένα αεροδρόμια, ενώ για τις πτήσεις που μόλις προσγειώθηκαν, οι επιβάτες παραμένουν στα αεροσκάφη έως ότου αρθεί ο συναγερμός. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, στα αεροδρόμια εστάλησαν μέιλ με την «απειλή επίθεσης».

Λίγο πριν τις 13:00 τοπική ώρα, δόθηκε εντολή εκκένωσης των Βερσαλλιών, η τρίτη σε διάστημα πέντε ημερών.

Εν τω μεταξύ, και οι βελγικές αρχές εκκένωσαν το διεθνές αεροδρόμιο Ostend–Bruges της Οστάνδης.

Εκατόν πενήντα επιβάτες σε πτήση της TUI που είχε εκτραπεί από τη Λιλ λόγω του εκεί συναγερμού, παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροσκάφος τους. 

Σε επιφυλακή βρίσκονται τις τελευταίες ημέρες δημόσιοι χώροι και σημαντικά τοπόσημα πολλών ευρωπαϊκών χωρών, υπό τον φόβο τρομοκρατικών επιθέσεων. Υπενθυμίζεται πως η τρομοκρατική επίθεση, το βράδυ της Δευτέρας, στις Βρυξέλλες στοίχισε τη ζωή σε δύο ανθρώπους. 

Πηγή: ΒFMTV

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή