Η Μόσχα απαντά στον Μπάιντεν: Οι πόλεμοι είναι «έξυπνη επένδυση» για τις ΗΠΑ, γιατί δεν διεξάγονται σε εδάφη τους

Η Μόσχα απαντά στον Μπάιντεν: Οι πόλεμοι είναι «έξυπνη επένδυση» για τις ΗΠΑ, γιατί δεν διεξάγονται σε εδάφη τους

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στο Telegram ότι τα σχόλια του Μπάιντεν συνιστούν «κυνισμό»

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το σχόλιο του προέδρου των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, με το οποίο χαρακτήρισε την αμερικανική υποστήριξη προς την Ουκρανία και το Ισραήλ “επένδυση” αποδεικνύει ότι η Ουάσιγκτον επωφελείται από πολέμους αντιπροσώπων παρά από μάχες για ιδέες», δήλωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών την Παρασκευή.

Ειδικότερα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε στο Telegram ότι τα σχόλια του Μπάιντεν συνιστούν «κυνισμό».

«Παλιά το έλεγαν “αγώνας για την ελευθερία και τη δημοκρατία”. Τώρα αποδεικνύεται ότι είναι απλώς υπολογισμοί. Πάντα έτσι ήταν, απλώς κορόιδεψαν τον κόσμο χρησιμοποιώντας αξίες τις οποίες η Ουάσιγκτον δεν υποστήριξε ποτέ πραγματικά», αναφέρει στη συνέχεια και επισημαίνει: 

«Οι πόλεμοι ήταν παραδοσιακά “έξυπνες επενδύσεις” για τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεν λάμβαναν χώρα σε αμερικανικό έδαφος και οι ΗΠΑ δεν ενδιαφέρονται για το κόστος που βαραίνει άλλους», είπε η Ζαχάροβα.

Πηγή: Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή