Κυβερνοεπίθεση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: «Ηταν κατασκοπεία»

Κυβερνοεπίθεση στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο: «Ηταν κατασκοπεία»

Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο ανακοίνωσε σήμερα ότι στόχος της κυβερνοεπίθεσης που δέχθηκε τον Σεπτέμβριο ήταν η κατασκοπεία. Στην ανακοίνωσή του, το ΔΠΔ με έδρα τη Χάγη δηλώνει ότι δεν είναι ακόμη σε θέση να εξακριβώσει ποιος βρίσκεται πίσω από την επίθεση.

«Τα μέχρι στιγμής διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία δείχνουν μία στοχευμένη και πολυσύνθετη επίθεση με στόχο την κατασκοπεία. Κατά συνέπεια, η επίθεση μπορεί να ερμηνευθεί ως σοβαρή απόπειρα υπονόμευσης της εντολής του Δικαστηρίου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο, που έχει στην κατοχή του σημαντικά αρχεία σχετικά με εγκλήματα πολέμου, δεν αποκάλυψε αν έχουν κλαπεί στοιχεία. Οι εισαγγελικές αρχές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου ερευνούν 17 υποθέσεις που αφορούν την Ουκρανία, την Ουγκάντα, τη Βενεζουέλα, το Αφγανιστάν και τις Φιλιππίνες μεταξύ άλλων.

«Εάν υπάρξουν ενδείξεις ότι ειδικά στοιχεία που έχουν κατατεθεί στο Δικαστήριο έχουν θιγεί, θα ενημερωθούν αμέσως οι ενδιαφερόμενοι», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τον Μάρτιο, το ΔΠΔ εξέδωσε διεθνές ένταλμα σύλληψης κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν για την αρπαγή παιδιών από την Ουκρανία. Το Κρεμλίνο απορρίπτει τις κατηγορίες, όπως άλλωστε και τη δικαιοδοσία του Δικαστηρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή