Ενας ακόμα δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε «ένοχος» για τις εκλογές του 2020

Ενας ακόμα δικηγόρος του Τραμπ δήλωσε «ένοχος» για τις εκλογές του 2020

Χθες, η Σίντνεϊ Πάουελ, ομολόγησε επίσης την ενοχή της στην υπόθεση που είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας ακόμα δικηγόρος που εκπροσωπούσε την προεδρική εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ το 2020, ο Κένεθ Τσέσεμπρο, ομολόγησε την Παρασκευή την ενοχή του για παράνομες προσπάθειες ανατροπής του αποτελέσματος στην πολιτεία της Τζόρτζια, λίγες ημέρες πριν από τη δίκη του.

Ο Τσέσεμπρο ομολόγησε την ενοχή του σε δικαστήριο της κομητείας Φούλτον σε συνωμοσία με σκοπό την κατάθεση ψευδών εγγράφων, μία ημέρα αφότου μια άλλη πρώην δικηγόρος του Τραμπ, η Σίντνεϊ Πάουελ, ομολόγησε επίσης την ενοχή της στην υπόθεση που είχε προγραμματισθεί να ξεκινήσει τη Δευτέρα.

Η Πάουελ παραδέχθηκε ότι συνωμότησε για παράνομη πρόσβαση στην ασφάλεια των εκλογικών μηχανημάτων της αγροτικής κομητείας Κόφι στη νοτιοανατολική Τζόρτζια τον Ιανουάριο του 2021. Ο διακανονισμός προβλέπει ότι θα τεθεί έξι χρόνια υπό δικαστική επιτήρηση.

Η Πάουελ εκπροσώπησε τον Τραμπ μετά τις προεδρικές εκλογές του 2020 και βοήθησε να διαδοθούν οι ψευδείς ισχυρισμοί του ότι οι εκλογές αμαυρώθηκαν από εκτεταμένη εκλογική νοθεία.

Σώμα ενόρκων –αποτελείται από πολίτες που έχουν ευρείες δυνατότητες ως προς την έρευνα– που συστήθηκε από την εισαγγελέα Φάνι Γουίλις απήγγειλε τη 14η Αυγούστου κατηγορίες σε βάρος του κ. Τραμπ και άλλων 18 προσώπων για τις φερόμενες παράνομες προσπάθειές τους να εξασφαλίσουν την ανατροπή του αποτελέσματος των εκλογών του 2020 στην Τζόρτζια, που είχε κερδίσει ο σημερινός Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Η δίωξη σε βάρος τους ασκήθηκε με βάση νόμο που γενικά χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και προβλέπει ποινές φυλάκισης πέντε ως είκοσι ετών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι δεν είναι ένοχος στο κατηγορητήριο της κομητείας Φούλτον της Τζόρτζια για παραβίαση του νόμου RICO στις προσπάθειές του να ανατρέψει την ήττα του από τον Δημοκρατικό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Πρόκειται για την τέταρτη ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην αρχηγού του κράτους, ο οποίος έχει αναγγείλει εδώ και καιρό πως θα διεκδικήσει εκ νέου την προεδρία τον Νοέμβριο του 2024 και παραμένει φαβορί στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικανών.

Mε πληροφορίες από Reuters

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή