Ισραηλινός πρόεδρος: Βρέθηκε εγχειρίδιο χημικών όπλων σε ένοπλο της Χαμάς

Ισραηλινός πρόεδρος: Βρέθηκε εγχειρίδιο χημικών όπλων σε ένοπλο της Χαμάς

To υλικό φέρεται να ήταν της Αλ Κάιντα και περιλάμβανε πληροφορίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κυάνιο –εξαιρετικά τοξική χημική ουσία– ως όπλο

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ισραηλινός πρόεδρος Ισαάκ Χέρτζογκ ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του στο Sky News ότι εγχειρίδιο για την κατασκευή χημικών όπλων βρέθηκε πάνω σε νεκρό ένοπλο μέλος της Χαμάς.

Το εγχειρίδιο, που εντοπίστηκε σε συσκευή αποθήκευσης USB και το οποίο φέρεται να είχε πάνω του ο στρατιώτης, ήταν «υλικό της Αλ Κάιντα» που περιλάμβανε πληροφορίες για το πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί το κυάνιο –εξαιρετικά τοξική χημική ουσία– ως όπλο, όπως δήλωσε ο Χέρτζογκ.

Ο νεκρός στρατιώτης εντοπίστηκε σε κιμπούτς όπου εισέβαλε η Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας δεκάδες ανθρώπους και παίρνοντας ομήρους.

Ισλαμικό Κράτος, Αλ Κάιντα και Χαμάς

«Εχουμε να κάνουμε με το ISIS (Ισλαμικό Κράτος), την Αλ Κάιντα και τη Χαμάς», δήλωσε ο Χέρτζογκ, ο οποίος δημοσιοποίησε τους ισχυρισμούς του.

«Σε αυτό το υλικό, υπάρχουν οδηγίες για το πώς μπορεί κάποιος να παραγάγει χημικά όπλα και γίνεται λόγος για εμπρησμό, τόσο απλά», όπως ανέφερε.

Πηγή: Sky News

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή