Ο Κάνιε Γουέστ δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

Ο Κάνιε Γουέστ δεν θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ

Την είδηση ότι η εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ τελείωσε πριν ξεκινήσει επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του, Μπρους Μαρκς

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Κάνιε Γουέστ εγκατέλειψε τις πολιτικές του φιλοδοξίες. Ο δημοφιλής ράπερ, παραγωγός, σχεδιαστής μόδας και επιχειρηματίας θα διεκδικούσε εκ νέου την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών το 2024.

Την είδηση ότι η εκστρατεία για την προεδρία των ΗΠΑ τελείωσε πριν ξεκινήσει επιβεβαίωσε ο δικηγόρος του Γουέστ, Μπρους Μαρκς. 

«Δεν είναι υποψήφιος για το αξίωμα» δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone. Μια ανώνυμη πηγή είπε επίσης ότι η πιθανότητα προεδρικής υποψηφιότητας είναι «πέρα από μακρινή» με μια άλλη να προσθέτει: «Δεν υπάρχει καμία οργάνωση προεκλογικής εκστρατείας ή οτιδήποτε σε αυτήν την κατεύθυνση».

Ο Γουέστ, ο οποίος άλλαξε το όνομά του σε YE, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την προεδρία τον Νοέμβριο του 2022 και επέλεξε τον ομογενή δημοσιογράφο Μίλο Γιαννόπουλο ως διευθυντή της εκστρατείας του προτού τον απολύσει σε λιγότερο από ένα μήνα. Τη θέση του επικεφαλής της πολιτικής ομάδας του Γουέστ μέχρι τον Μάιο ανέλαβε ο αρνητής του Ολοκαυτώματος, Νικ Φουέντες. Ο Γιαννόπουλος επέστρεψε και αυτοανακηρύχθηκε «διευθυντής πολιτικών επιχειρήσεων» της εκστρατείας «YE24».

Ωστόσο έκθεση του Οκτωβρίου προς την Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή από την πολιτική επιτροπή του Γουέστ, Kanye 2020, δεν περιλαμβάνει πλέον τον Γιαννόπουλο στη μισθοδοσία της.
Ο ταμίας Χασάν Σεϊχ φαίνεται τώρα να διευθύνει την επιτροπή, η οποία είχε διαθέσιμα 10.000 δολάρια μετρητά από τις 30 Σεπτεμβρίου.

Οι συμφωνίες του Κάνιε Γουέστ με εταιρείες όπως η Adidas, η GAP και η Balenciaga ακυρώθηκαν έπειτα από σειρά αντισημιτικών σχολίων που ο ίδιος έκανε καθώς και με τη συμμετοχή του στο podcast του Αλεξ Τζόουνς, Infowars, στο οποίο δήλωσε ότι του άρεσε ο Αδόλφος Χίτλερ.

Στο παρελθόν ο ράπερ είχε επίσης υποστηρίξει τον Ντόναλντ Τραμπ. Το 2016, ο Γουέστ ανέφερε ότι δεν έχει πολιτικές απόψεις, αλλά έχει «άποψη για την ανθρωπότητα, για τους ανθρώπους, για την αλήθεια».

Οπως αναφέρει το Forbes, αντί της υποψηφιότητας για πρόεδρος των ΗΠΑ, ο Γουέστ επικεντρώνεται στο πώς θα επιστρέψει στην κορυφή των μουσικών τσαρτ όπου βρισκόταν κάποτε.

Ο ράπερ «εξαφανίστηκε» από τη μουσική βιομηχανία τα τελευταία χρόνια έπειτα από μια σειρά αντισημιτικών δηλώσεων που εκτός από τη διακοπή συνεργασίας με μεγάλα brands, απαγορεύθηκε και από μερικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, αυτό το χρονικό διάστημα ο Γουεστ ολοκληρώνει ένα νέο άλμπουμ για το οποίο πιστεύεται ότι συνεργάζεται με τον Αμερικανό τραγουδιστή Ty Dolla $ign. Ταυτόχρονα όμως εργάζεται και για ένα νέο, άτιτλο, πρότζεκτ το οποίο θα μπορούσε να κυκλοφορήσει οποιαδήποτε χρονική στιγμή. 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το Forbes

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή