Τουρκικό ΜΜΕ: «Η Χαμάς ανακοίνωσε συνάντηση Φιντάν – Χανίγε»

Τουρκικό ΜΜΕ: «Η Χαμάς ανακοίνωσε συνάντηση Φιντάν – Χανίγε»

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα Dogru Haber, επικαλούμενη ανακοίνωση της Χαμάς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση πραγματοποίησαν ο επικεφαλής της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγε και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει η ιστοσελίδα Dogru Haber, επικαλούμενη ανακοίνωση της Χαμάς.

Με βάση όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα, το οποίο μέχρι στιγμής δεν επιβεβαιώνεται από τα μεγάλα ΜΜΕ της χώρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας, οι δυνατότητες παύσης των επιθέσεων και η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με τη δήλωση της Χαμάς, ο Χανίγε συνεχάρη τον πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος δέχθηκε πυρά από το Ισραήλ, σχετικά με όσα ανέφερε νωρίτερα για την ισλαμιστική οργάνωση, την οποία αποκάλεσε «απελευθερωτικό κίνημα».

Παράλληλα, ο επικεφαλής της Χαμάς εξέφρασε την επιδοκιμασία του για τις προσπάθειες της Τουρκίας σε περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, ώστε να βοηθήσει τον παλαιστινιακό λαό και το δίκαιο σκοπό του.

Τόνισε ότι η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβει την ανθρωπιστική της ευθύνη απέναντι στα «εγκλήματα πολέμου», ενώ χαρακτήρισε τις επιθέσεις του Ισραήλ ως ένα βήμα «προς την εξάλειψη των επιπτώσεων της στρατιωτικής ήττας που υπέστη στις 7 Οκτωβρίου».

Από την πλευρά του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η χώρα του υποστηρίζει την παλαιστινιακή υπόθεση και σημείωσε ότι οι επιθέσεις του κατοχικού καθεστώτος κατά της Γάζας είναι απαράδεκτες.

Υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να παρασχεθεί επείγουσα βοήθεια στους Παλαιστίνιους και ότι αυτό που συμβαίνει πρέπει να σταματήσει το συντομότερο δυνατό, ο Χακάν Φιντάν σημείωσε ότι πρέπει να δοθεί μια πολιτική λύση στο ζήτημα των Παλαιστινίων.

Πηγή: Dogru Haber

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή