Oμοφωνία στις Βρυξέλλες για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Oμοφωνία στις Βρυξέλλες για την ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στους όρους «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» και «παύσεις για ανθρωπιστικές ανάγκες»

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε εξέλιξη είναι το διήμερο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, που ξεκίνησε νωρίτερα το απόγευμα στις Βρυξέλλες, ενώ πριν από λίγο επετεύχθη συμφωνία σχετικά με τη λεκτική διατύπωση της έκκλησης για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα.

Υστερα από πέντε σχεδόν ώρες «λεκτικών μαχών» λόγω των διαφορετικών τάσεων, που επικρατούν στο «μπλοκ» σχετικά με τη σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς, οι Ευρωπαίοι ηγέτες κατέληξαν στους όρους «ανθρωπιστικοί διάδρομοι» και «παύσεις για ανθρωπιστικές ανάγκες».

Η εκδοχή του κειμένου των συμπερασμάτων στην οποία κατέληξαν σε συμφωνία πριν από λίγο αναφέρει συγκεκριμένα ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο απευθύνει έκκληση για συνεχή, ταχεία, ασφαλή και ανεμπόδιστη ανθρωπιστική πρόσβαση και βοήθεια προς όσους έχουν ανάγκη μέσω όλων των αναγκαίων μέτρων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωπιστικών διαδρόμων και παύσεων για ανθρωπιστικές ανάγκες».

Οι «27» συνεχίζουν το δείπνο, σύμφωνα με ευρωπαϊκές διπλωματικές πηγές, με τη συζήτηση γύρω από την αναθεώρηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Από την πλευρά του, ο Ελληνας πρωθυπουργός έχει ήδη δηλώσει ότι στο πλαίσιο αυτής της συζήτησης θα ζητήσει αύξηση των σχετικών πόρων για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT