Κομισιόν: Αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Κομισιόν: Αποστολή νέας ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα

Πτήσης που αναχώρησε νωρίτερα από την Κοπεγχάγη μετέφερε 51 τόνους φαρμακευτικού και εκπαιδευτικού υλικού εκ μέρους της Unicef μέσω της Αιγύπτου

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ – ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Νέα ανθρωπιστική βοήθεια προς τη Γάζα απέστειλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Ενωση μέσω πτήσης που αναχώρησε νωρίτερα από την Κοπεγχάγη μεταφέροντας 51 τόνους φαρμακευτικού και εκπαιδευτικού υλικού εκ μέρους της Unicef μέσω της Αιγύπτου και με προορισμό την Γάζα. 

Η πτήση είναι μια από τις συνολικά έξι, που θα μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια μέσω «αερογέφυρας», όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της Κομισιόν που έχει άλλωστε αναλάβει το συνολικό κόστος όλων των σχετικών μεταφορών, αλλά και τον συντονισμό των επιχειρήσεων μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού ανταπόκρισης ανθρωπιστικών κρίσεων.

Οι εν λόγω πτήσεις θα πραγματοποιηθούν σε διάστημα δύο συνολικά εβδομάδων και σε συνεργασία με εταίρους όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας(WHO),, το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα  (WFP), τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (IOM), το Ταμείο των Ηνωμένων Εθνών για τη Δημογραφία (UNFPA) καθώς και την διεθνή επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού  (ICRC) αλλά και την Unicef.

Πρόθεση της Κομισιόν είναι να συνεχίσει η απρόσκοπτη αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε εκείνους που τη χρειάζονται περισσότερο στη Γάζα, όπου ήδη η επιδεινώνεται η κατάσταση, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Η εν λόγω επιχείρηση ανθρωπιστικής «αερογέφυρας» ακολουθεί δύο προηγούμενες, που διενεργήθηκαν μεταξύ 16- 19 Οκτωβρίου και που έχουν ήδη παραδώσει 56 τόνους προμηθειών από την Unicef.

Η ανθρωπιστική βοήθεια δίνεται αποκλειστικά μέσω καταγεγραμμένων οργανισμών, όπως οι υπηρεσίες των Ηνωμένων Εθνών, διεθνείς μη κυβερνητικές οργανώσεις  (NGOs) καθώς και διεθνείς οργανισμούς όπως ο Ερυθρός Σταυρός.

Παρά τις «προκλήσεις» πρόσβασης  της βοήθειας και τις ανησυχίες για την ασφάλεια στη Γάζα λόγω της συνεχιζόμενης κρίσης, οι εταίροι της ΕΕ που δραστηριοποιούνται στην περιοχή εξακολουθούν να παρέχουν ανθρωπιστική βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη, επισημαίνει η σχετική ανακοίνωση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή