Unicef: Νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά η Γάζα

Unicef: Νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά η Γάζα

Οι απειλές που βιώνουν τα παιδιά στη Γάζα δεν είναι μόνο οι βόμβες και οι όλμοι αλλά και η «κρίση νερού»

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H υπηρεσία των Ηνωμένων Εθνών για τα παιδιά (Unicef) χαρακτήρισε τη Λωρίδα της Γάζας ως «ένα νεκροταφείο για χιλιάδες παιδιά» προσθέτοντας ότι έχει μετατραπεί σε μια «πραγματική κόλαση για όλους».

Στο πλαίσιο αυτό, η υπηρεσία επανέλαβε τις εκκλήσεις της για «άμεση ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός», ώστε να μπορέσει να φτάσει βοήθεια στη Γάζα αλλά και να απελευθερωθούν τα απαχθέντα παιδιά από τη Χαμάς. «Οπως και πολλοί άλλοι, έχουμε παρακαλέσει να σταματήσει η δολοφονία των παιδιών», τόνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ. 

«Οταν σταματήσουν οι μάχες, το κόστος για τα παιδιά και τις κοινότητές τους θα επιβαρύνει τις επόμενες γενιές. Πριν από αυτή την τελευταία κλιμάκωση, περισσότερα από 800.000 παιδιά στη Γάζα, δηλαδή τα τρία τέταρτα του συνολικού παιδικού πληθυσμού της, είχε διαπιστωθεί ότι χρειάζονταν ψυχοκοινωνική υποστήριξη», είπε ο εκπρόσωπος της Unicef, Τζέιμς Ελντερ.

Η υπηρεσία τόνισε επίσης ότι οι απειλές που βιώνουν τα παιδιά στη Γάζα δεν είναι μόνο οι βόμβες και οι όλμοι αλλά και η «κρίση νερού». Ο θάνατος από αφυδάτωση αποτελεί μια αυξανόμενη απειλή για τα παιδιά στη Γάζα και ιδιαίτερα για τα βρέφη, σημείωσε η υπηρεσία. Μια εργαζόμενη της Unicef στη Γάζα δήλωσε ότι τα δύο μικρά παιδιά της ζητούν επανειλημμένα νερό, αλλά αυτό βρίσκεται σε έλλειψη. Το αλμυρό νερό «είναι η μόνη επιλογή αυτή τη στιγμή», αναφέρει η υπηρεσία. 

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Γάζας, 3.542 παιδιά έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα στη Γάζα από την έναρξη του πολέμου με το Ισραήλ. Ο πληθυσμός του παλαιστινιακού θύλακα είναι εξαιρετικά νέος, με τη Unicef να εκτιμά ότι τα παιδιά αποτελούν περίπου το ήμισυ του πληθυσμού.

Με πληροφορίες από Washington Post, Haaretz

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή