Κριμαία: Συναγερμός για αεροπορική επίθεση της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη

Κριμαία: Συναγερμός για αεροπορική επίθεση της Ουκρανίας στη Σεβαστούπολη

Συναγερμός για ουκρανική αεροπορική επιδρομή κηρύχθηκε στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός για ουκρανική αεροπορική επιδρομή κηρύχθηκε στο λιμάνι στρατηγικής σημασίας της Σεβαστούπολης στη χερσόνησο της Κριμαίας, ενώ η κίνηση στη γέφυρα στο Στενό του Κερτς ανεστάλη, όπως και η κίνηση των εμπορικών πλοίων, ανακοίνωσαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τετάρτη αξιωματούχοι εγκατεστημένοι από τη Ρωσία.

Το λιμάνι της Σεβαστούπολης αποτελεί την κύρια βάση του στόλου της Μαύρης Θάλασσας του ρωσικού πολεμικού ναυτικού. Το Κρεμλίνο προχώρησε στην προσάρτηση της χερσονήσου της Κριμαίας το 2014.

Ο εγκάθετος από τους Ρώσους ως κυβερνήτης της Σεβαστούπολης, Μιχάιλο Ραζβοζάεφ, δήλωσε ότι ο καπνός που παρατηρείται στην περιοχή του κόλπου της Σεβαστούπολης είναι «ένα μέσο καμουφλάζ που χρησιμοποιείται από τον στρατό».

Ο Αντρίι Γιούσοφ, εκπρόσωπος της κύριας διεύθυνσης πληροφοριών του ουκρανικού υπουργείου Αμυνας, δήλωσε στην ουκρανική τηλεόραση ότι δεν υπάρχουν ασφαλή μέρη για τους Ρώσους κατακτητές στην Κριμαία και η πίεση που ασκείται από τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας καθιστά δύσκολη τη χρήση της χερσονήσου της Κριμαίας ως κόμβου επιμελητείας.

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, το τελευταίο 24ωρο η ουκρανική αεροπορία πραγματοποίησε 18 επιθέσεις κατά θέσεων των Ρώσων και των φιλορώσων συνεργατών τους.

Προστίθεται ότι, κατά τη διάρκεια της νύχτας, οι Ρώσοι εξαπέλυσαν νέα επίθεση με πύραυλο στην Ουκρανία, χρησιμοποιώντας τον κατευθυνόμενο πύραυλο αέρα Kh-59 και 20 UAV τύπου «Shahed-136/131». Δυνάμεις και μέσα αεράμυνας κατέστρεψαν έναν ρωσικό πύραυλο και 18 επιθετικά UAV. Πληροφορίες σχετικά με τις συνέπειες αυτής της τρομοκρατικής επίθεσης διευκρινίζονται αυτή τη στιγμή, ανέφερε η ενημέρωση του επιτελείου στο Κίεβο.

Με πληροφορίες από Reuters, TASS, Ukrinform

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή